Nuffnang

Saturday, February 22, 2020

Edens Garden Synergy Blend Muscle Relief Essential Oil Roll-On

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...


Saya berminat untuk mencuba produk ini kerana produk ni dapat ulasan positif yang paling banyak untuk melegakan dan meredakan kesakitan otot. Kiranya produk paling popular dalam jenama Edens Garden. Boleh rujuk pada website untuk tengok ulasan pengguna-pengguna lain. Jadi terima dan ada harapan/jangkaan yang tinggi bahawa produk ni berkesan kepada saya.


Edens Garden Synergy Blend Muscle Relief Essential Oil Roll-On


Pertama kali buka haruman menenangkan bau macam rootbir. Saya tengok bahan-bahan terkandung ialah minyak pati peppermint, clove bud, wintergreen, helichrysum bergabung bersama 3% minyak kelapa. Jangan risau ia tak berminyak pun. Pakai pun takdelah rasa berangin kuat macam pakai minyak urut. Rasa nyaman. Boleh terus pakai pada bahagian yang terlibat. Biasanya bahagian kaki, leher atau bahagian belakang. Bukaan bentuk roll on jadi tak tumpah dan jimat penggunaan. Sekata sapuan pada kulit.


Senarai bahan dan apabila penutup dibuka


Harga untuk 10 ml dalam RM30 lebih. Tengok tukaran ringgit Malaysia ke dollar US.

Pendapat saya puas hati pakai. Takdelah rasa tertipu atau rasa produk tu terlebih iktiraf.


Sunday, February 9, 2020

Siapa Suka Kopi?

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...


Salam hujung minggu. Selamat makan tengahari. Terima kasih yang ucap selamat dapat telefon baru tu.


Wonda Kopi Tarik


Ni salah satu perasa dan jenama kopi yang saya suka iaitu Wonda Kopi Tarik. Kebetulan ada harga murah di Mydin iaitu RM1.88 setin. Siapa suka minum kopi?


Dari atas:  Strawberry, Chocolate, Original dan Red Velvet


Ni pula adik perempuan beli. Peminat Oreo. Segala perisa dibeli. Ada satu bungkus dia buat kek keju tapi bukan untuk bawah (base) tapi untuk kek. Dia cakap tak kuat rasa Oreo. Saya tak kisah ada rasa Oreo ke tidak sebab saya suka kek keju. Lagi bagus buat kek keju kopi tapi tak semua dalam rumah ni suka kopi.



Monday, February 3, 2020

2 Februari 2020

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...


Ketukan di pintu bilik. Diri membuka pintu. Adik bongsu menyuakan beg kertas.
*******

Saya memang ada suruh tengok kan telefon Samsung A10. Alhamdulillah ada murah daripada jangkaan. Ambil A10s.


Telefon baru(kiri) dan telefon lama



Beli sebab telefon lama tak boleh kemaskini WhatsApp. Tarikh akhir 24 Februari. 

Memang berat hati sebab setia telefon lama guna dari 2014. Telefon asal ni abah punya.

Oklah malas nak ulas panjang. Gembira dan sedih bercampur-baur.