Nuffnang

Monday, February 3, 2020

2 Februari 2020

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...


Ketukan di pintu bilik. Diri membuka pintu. Adik bongsu menyuakan beg kertas.
*******

Saya memang ada suruh tengok kan telefon Samsung A10. Alhamdulillah ada murah daripada jangkaan. Ambil A10s.


Telefon baru(kiri) dan telefon lama



Beli sebab telefon lama tak boleh kemaskini WhatsApp. Tarikh akhir 24 Februari. 

Memang berat hati sebab setia telefon lama guna dari 2014. Telefon asal ni abah punya.

Oklah malas nak ulas panjang. Gembira dan sedih bercampur-baur.


27 comments:

umminani said...

rezeki dpt yang baru...syukurjua

nohas said...

Alhamdulillah..dapat phone baru..memang sedih nak berpisah dgn phone lama..byk kenangan..lama gak dari thn 2014..

Warisan Petani said...

Alhamdulillah
Dapat yang lebih canggih

norhidana said...

wahhh bestnya hp baru, hp lama tu kecil comel yang baru mudah sikit nk tengok sbb skrin nya besar... apa pun selamat meneroka hp baru ya

Mrs. A said...

Samalah Mrs. A pun kalau guna phone setia.
Biasa tukar bila phone dah rosak.

hasliynda umairah beauty said...

alhamdulillah
rezeki jgn ditolak

Julia Johari said...

Macam perangai juju juga ni, bukan mudah nak bertukar dengan barang dah biasa guna dengan barang baru. Ada sentimental value telefon tu ye abah punya kan. Surelah sayang.

dear anies said...

bau kedaiiii ;-)

Cik Suerin said...

Hebat betoi smartphone lama tu bertahan dari tahun 2014. Baguih NA ni cermat pakai smartphone.. 😎👍🏻

ray said...

legend betul tu

Han Hanni said...

kita phone dri 2015 ni pun dah start hang.. kena tukar jugak la ni..

Etuza said...

Terkenang masa lalu..peralihan kehidupan

Suria Amanda said...

Adakala perlu tukar utk memudahkan perhubunga kita...SA setakat ni dh banyak guna hp..tp selalunya dlm jangkamasa yg lama

arenapublik.com said...

selagi ada rejeki tak apa kak... alhamdulillah

nayfatimahrasyid said...

Alhamdulillah... Rezeki awal tahun 🤲

nayfatimahrasyid said...

Seronok nyer dapat hadiah🎁

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah. rezeki dapat handphone baru.

Mohd Fariz Bin Abdul Jalil said...

Happy for u

Hsna Rahman said...

Alhamdulillah utk yg baru. Yg lama pun alhamdulillah jgk sbb dah byk jasa kt tuannya. =)

I am LZ said...

Berpisah dengan telefon lama sebab rosak memang sesuatu yang menyedihkan (pada saya)... :(

AisNy said...

Teman pun hujung tahun lepas, tukar phone baru...

Siti Yang Menaip said...

alhamdulillah !! rezeki telefon baru.. memang sayang nak lepaskan benda yang dah lama kita guna..

Wak Lat said...

ada org biar kayap asal pakai iphone.. hehehe

Ibu Lala said...

Alhamdulillah rezeki awal tahun.

mamapp said...

waa bestnya ada hp baru

Etuza said...

Datang jenguk blog ni ya

Nina Mads said...

Alhamdulillah.. dpt rezeki lebih apa salahnya