بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...
Ini pos lama. 18 Ogos sehari sebelum hari mantai/bantai, saya sudah berada di kampung. Uwan sudah sibuk menyediakan ketupat, lemang dan rendang.
Auntie Nani dan Pak Tam sibuk dengan membakar lemang untuk tempahan pelanggan. Gerai didirikan di hadapan rumah Jalan Tampin-Gemas.
Malam pula harijadi Makchek. Buat sambutan waktu berbuka. Makan ala warung/kedai makan dengan angin berhembus waktu tunggu waktu berbuka. Menu: kurma, nasi putih, siakap goreng masam manis, sambal daun. Air pula air sirap bandung atau teh o panas. Tidak lupa kek harijadi perisa kopi dan keju. Sedap dan lembut.
Uwan Sibuk Kacau Rendang |
Sarung Ketupat Dan Lemang |
Pandangan Secara Dekat Rendang Ayam |
Auntie Nani dan Pak Tam sibuk dengan membakar lemang untuk tempahan pelanggan. Gerai didirikan di hadapan rumah Jalan Tampin-Gemas.
Berdepan Papan Tanda Dari Arah Gemas |
Gerai Jual Lemang |
Lemang Jual Panas-Panas |
Malam pula harijadi Makchek. Buat sambutan waktu berbuka. Makan ala warung/kedai makan dengan angin berhembus waktu tunggu waktu berbuka. Menu: kurma, nasi putih, siakap goreng masam manis, sambal daun. Air pula air sirap bandung atau teh o panas. Tidak lupa kek harijadi perisa kopi dan keju. Sedap dan lembut.
Menunggu Waktu Berbuka. Itu Makanan Tetap Setiap Meja. Juadah Lain Letak Dalam Bekas Buffet |
Birthday Girl. Haha Birthday Aunt |
Kek Keju Kopi. Sodapnya :) |