Nuffnang

Sunday, April 19, 2020

Review: Whittaker's Fijian Ginger And Kerikeri Mandarin In Dark Chocolate

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Coklat terakhir dalam koleksi artisan. Saya anggap ini coklat PKP sebab makan di sepanjang PKP.


New Zealand Artisan Collection No 10
Whittaker's Fijian Ginger And Kerikeri Mandarin In Dark Chocolate


Jumlah koko gelap: 62%. No bahagian: 10.

Coklat terahir ini mempunyai coklat pahit/gelap paling tinggi iaitu 62%.

Janji Whittaker's: "Our rich 62% Dark Cacao infused with mandarin from the famed citrus growers of Kerikeri, paired with luscious, juicy ginger hand cultivated in the islands of Fiji."

Apabila buka kerajang alumunium, aroma citrus muncul. Kemudian rasa limau ada dirasai dalam coklat. Cebisan halia agak keras mungkin dibuat halwa. Apapun rasa halia sangat berpadanan dengan coklat pahit dan kemasaman limau.

Saya beri 8/10 untuk coklat ini. Boleh dipertimbagkan untuk beli lagi.

Sekian, tamat sudah 5 koleksi artisan coklat.

Jumpa lagi.



Friday, April 17, 2020

Mangga

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Sekarang ni musim mangga eh? Malam tadi lepas Isyak, keheningan malam dipecahkan dengan bunyi loceng bertalu-talu. Pelik sebab kawasan rumah sunyi.

Rupanya kawan abah, jiran duduk jalan lain datang bawa mangga yang dia tanam. Ingatkan beri sebiji rupanya beri sekotak! 


Mangga
Mangga


Alhamdulillah moga murah rezeki. Kitorang pun banyak hasil jambu air. 

Kenyang makan buah saja. 

Seminggu lagi kita akan bertemu dengan bulan Ramadhan.