Nuffnang

Sunday, March 1, 2015

Mengemaskini Kod Iklan Nuffnang

 بسم الله الرحمن الرحيم



Assalamualaikum...


Apabila lama tak buka jer tengok iklan Nuffnang di pos tiada. Tengok akaun Nuffnang pun tiada bintang untuk 'Large Rectangle' tu. Jadi rasanya kod lama tak boleh digunapakai. Terpaksalah godek kod pada templet blog. Berpinar mata. Mula-mula tak dapat nak ikut cara-cara pihak Nuffnang suruh buat. Sakit hati betul. Tenangkan hati. Lepas tu terpaksa cari melalui enjin pencarian nak tengok bagaimana blogger lain buat. Tak dapat juga. Macam ajaib kejap ada tiada. Nak tak nak kena ikut juga cara Nuffnang dan mohon Allah cerahkan hati. Dapatlah idea apa yang Nuffnang ajar tiada, tengok pada templet pengedit. Sekarang oklah kut. Harap-harap ok.

Haha kerana perkara ini aku aktif semula menulis blog. Panduan. Kalau korang ada kemusykilan bolehlah tanya tapi tak jamin saya dapat jawab. Sekarang ini iklan saya di bahagian bawah label. Atas dan tepi kanan tak usik pun.

Jumpa lagi. 

No comments: