Nuffnang

Monday, October 21, 2019

Sampai

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Alhamdulillah akhirnya sampai juga barang yang saya pesan. Seksa sungguh menunggu. Order hari Rabu 9 Oktober sampai hari ini Isnin 21 Oktober 2 petang melalui posmen surat. Bawah ni pihak Eden Gardens bagi maklumat seperti nombor order, pesanan dah dipenuhi beserta no trace USPS (bawah sekali ada tanda #)


Comel je bungkusan. Ada deskriptif pasal barang yang saya beli untuk deklarasi kastam. Syukur tak kena tahan. Nilai barang RM100 lebih je. Saya memang ada baca bawah RM500 tak kena. Apapun saya tak putus doa dipermudahkan semua urusan. Memang perhati dengan mata helang jejak bungkusan dari pejabat pos Anaheim California naik kapal terbang transit bagai sampai ke Melaka. Tapi hari ini laman poslaju ada masalah. Nasib baik dapat hari ini.



2 barang selamat dalam bungkusan bubbles. Malas nak buka sekarang. Hehe.


Kalau korang tanya adakah saya akan beli lagi. Jawabnya: tak. Haha pertama takut kena tahan dengan kastam. Kedua sebab lambat sampai. Takpelah ia adalah pengalaman saya beli. Kecuali ada orang nak beli/hadiah untuk saya. Atau saya beli di sana. Tiada masalah.

Jumpa lagi.

P.S. Khidmat Sosial 17 Feb 2020: Sesiapa  nak beri saya essential oil turmeric atau/dan ginger ( jenama apa-apa)boleh hantar ke alamat ini. 7801 Jalan AV 6B, Ambassador Village, Off Lebih SPA, 76100 Durian Tunggal, Melaka. Moga Allah beri kelapangan rezeki. Terima kasih.


15 comments:

Iena said...

Nak tanya.. Postage usps apa ya? Saya ada beli barang dari sana juga.. Seller kata pos guna usps first class international.. Shipped 3/10 sampai hari ni belum sampai.. Tracking number tak dpt trace.. Terseksa betul tunggu.. Tapi harga brg rm41 je.. 😭

NA said...

Postage harga $6.99. Penjual bagi no trace. Jadi saudari kena tanya atau dia bagi akaun detail

NA said...

Tengok gambar baru saya letak ada nombor trace di bawah dengan mula #

Iena said...

Terima kasih.. Seller awak guna usps priority ya.. Ada tracking no..

NA said...

Yup. Harap saudari dapat barang saudari. Bila order? Harap saudari dah dapat trace no.

Mrs. A said...

Alhamdulillah akhirnya dah sampai ya.
Alahai barang apa tu tak jelas huhuhuhu.... #bzbody

zana-norzana said...

Assalamualaikum

AtieYusof said...

Alhamdulillah selamat sampai dah ye brg yg di order. rezeki.
Lama tu menunggu. Alhamdulillah..:)

NA said...

Essential oil dengan roll-on muscle relief

NA said...

Waalaikumussalam.

NA said...

Alhamdulillah. Terima kasih.

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah selamat sampai dengan selamat. lama juga menunggu tu kan

AtieYusof said...

Salam jumaat..salam hujung minggu :)

Cik Azz said...

Paling takut kalau beli barang online lepas tu kena tipu. Mujurlah setakat ini tak kena tipu lagi. Harapnya kita tidak jadi mangsa.

NA said...

Takut jugak tapi nak sangat barang tu tapi tengok komen orang lain jadi yakin pada laman web ni. Saya lagi suka beli barang, terus dapat.