Nuffnang

Thursday, April 23, 2020

PKP Fasa 4

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...


Tak nak cakap banyak, tadi dengar perutusan. Ingat perutusan sempena Ramadan. Rupanya ada pengumuman bahawa PKP dismbung lagi 2 minggu iaitu dari 29 April hingga 12 Mei.

Memang rasa sampai raya ni. Ikut kata doktor yang pernah saya ulas dalam pos Covid-19 sebelum ni. Dia cadang supaya sampai 26 Mei. Takpelah kita tunggu dan lihat.

Marilah Menuju Kejayaan
Marilah Menuju Kejayaan


Apapun selamat berpuasa dan berterawih. Esok puasa tau. Jangan buka dapur awal.



Sunday, April 19, 2020

Review: Whittaker's Fijian Ginger And Kerikeri Mandarin In Dark Chocolate

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Coklat terakhir dalam koleksi artisan. Saya anggap ini coklat PKP sebab makan di sepanjang PKP.


New Zealand Artisan Collection No 10
Whittaker's Fijian Ginger And Kerikeri Mandarin In Dark Chocolate


Jumlah koko gelap: 62%. No bahagian: 10.

Coklat terahir ini mempunyai coklat pahit/gelap paling tinggi iaitu 62%.

Janji Whittaker's: "Our rich 62% Dark Cacao infused with mandarin from the famed citrus growers of Kerikeri, paired with luscious, juicy ginger hand cultivated in the islands of Fiji."

Apabila buka kerajang alumunium, aroma citrus muncul. Kemudian rasa limau ada dirasai dalam coklat. Cebisan halia agak keras mungkin dibuat halwa. Apapun rasa halia sangat berpadanan dengan coklat pahit dan kemasaman limau.

Saya beri 8/10 untuk coklat ini. Boleh dipertimbagkan untuk beli lagi.

Sekian, tamat sudah 5 koleksi artisan coklat.

Jumpa lagi.