Nuffnang

Saturday, August 11, 2012

Kek Cawan Daripada Awie


 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Majlis harijadi Affif(sepupu) dah lama berlalu iaitu hujung bulan 5. Memang seronok. Affif umur 4 tahun jadi mak dan saya cadang buat sendiri coklat daripada perasa strawberi dan mangga. Kiranya majlis tu buat secara 'pot luck' masing-masing bawa makanan atau hasil air tangan sendiri. Macam Mak Lang sekeluarga bawa kuih-muih goreng daripada buatan Sila macam popia daging dan samosa. Tuan rumah iaitu Makchek pula buat soto. Mok pula buat sup cendawan dan roti bawang putih (garlic bread). Awie lak (anak Mok,sepupu saya) pula buat kek cawan. Kek cawan pula guna resepi kek lobak (carrot cake) dan aising dan krim keju. Banyak makanan yang ada cuma saya lebih banyak makan soto dan sup cendawan sahaja :)

Maaf gambar makanan yang dihidangkan tu saya tiada ambil tapi Awie ada ambil gambar kek cawan harijadi itu. Jadi saya pinjam letak dalam blog. Affif dapat 2 jenis kek: kek cawan dan kek besar sebiji. Tema atau Affif minta gambar Angry Bird. 


Kek Cawan Angry Bird
Pandailah Awie buat kek cawan. Penuh dengan parutan lobak merah.

6 comments:

Jajas said...

amboi...lawa...

maszull said...

assalamualaikumwina....sedapnya bila tengok kek cawan tu menarik jer...:)

Syazana Zainn said...

cantik kapkek tu
:)
awie? lelaki eh buatnya?
kreatif giler

nur said...

cantikk..hee...blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda...

zareliqa afiqa said...

Nyummyy... sedapnyer,, resepi ade? hehe

NA said...

@Jajas: Tq.

@Maszull: Memang menarik, Wina pun tak pandai buat.

@Schaze: Awie perempuan.

@Nur: InsyaAllah.

@Iqa: Ek takde lak