Nuffnang

Friday, January 24, 2020

Penyertaan Baru Syer Co-Op Bank Pertama

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Selamat pagi semua.

Kelmarin  hari Rabu 22 Januari dapat sms daripada Co-Op Bank Pertama untuk tambahan modal syer/anggota baru disediakan hingga 50 juta. Memandangkan 2 minggu lepas cuma dapat dalam senarai menunggu untuk masuk syer, abah, emak dan saya bergegas pergi ke kawasan Mydin MITC dalam pukul 11 pagi. Abah dan emak memang ahli, jadi mereka cuma tambah lagi syer.


Beg kanvas


Syukur tak ramai orang. Jadi dapatlah saya jadi anggota baru. Hehe lepas ni hadir masuk ke mesyuarat agung dapat RM 100. Macam Bank Rakyat. Lepas tu dah boleh dapat dividen tahun depan. Insya Allah.


Tuala dan buku panduan



Lepas dah jadi ahli dapat beg kanvas isi buku panduan dan tuala.

Ada tak yang jadi ahli koperasi?


20 comments:

Nur Asyiqin said...

Banyak ke dividen tahunan coop ni bagi? Kalau persatuan peladang pn kalau invest dpt dividen tahunan..hehe.. kalau pamdai melabur dptlh hasilny

NA said...

Dividen dia bagi lagi bagus daripada ASB. Sebab tu ramai tukar ke bank ko-op ni.

norhidana said...

wahhh menariknya tang dapat rm100 kalau pi meeting, kalau kooperasi opis ni kalau pergi meeting dapat la rm40 je

Nur Asyiqin said...

oo bagusnya NA nnti Ummi nak try bukak lah..

ray said...

wow wow that sounds cool

Cr. Siti Hazreen Shahrom said...

tak pernah dengar pulak pasal ni...bagusnya kalau datang meeting dapat RM100 woooo!!

mrhanafi said...

bagus juga kalau macam tu..

yang pentihg duit boleh disimpan dan ada dividen yang menarik

NA said...

Alhamdulillah.

NA said...

Dapat passive income. Duit yang bekerja. Hehe teringat buku poor and rich daddy.

nayfatimahrasyid said...

Tak pernah dengar lagi ni... Nnti nak google

Azian Elias said...

kita member Bank Rakyat je. nak tambah syer dah tak boleh now.

Mrs. A said...

Wah! bestnya datang meeting dapat RM100.
Mesti ramai yang datangkan....
Kalau meeting office bagi RM100 pun belum tentu ramai yang datang huhuhu...

NA said...

Saya pun ahli Bank Rakyat. Tulah tak boleh dah tambah syer. Dividen bagus.

nohas said...

Bank Rakyat mmg bagus dividennya..more than 10%..bagus jg Bank Pertama beri dividen more than ASB..

dear anies said...

wahhh dtg meeting dpt rm100 ;-)

Siti Yang Menaip said...

sy first time dengar ada perkara macam ni..

Azhafizah MN said...

untung tu, pergi meeting dah dapat RM100 ye. Menarik ni

mamapp said...

Waa untungnya pergi MTG dpt duit tu

Mell said...

Waa bestnta gi meeting dapat rm100. 1st time dgr dan bunyinya menarik... thanks info ya...
~dah follow.. hope we can be friends

Nina Mads said...

kalau rajin join dpt lah.. ibu bapa pun aktif dlm meeting parti kalau hadir dpt lah duitnya. best dpt hadiah mcm2