Nuffnang

Sunday, October 25, 2020

Akhirnya Tiba!

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Alhamdulillah selamat sampai sambal hitam roselle daripada Kak Nor Azimah pada 20 Oktober, Selasa. Lewat sehari. Risau juga takut tidak sampai ke tangan. Terima kasih kak sebab beri saya cuba sambal hitam roselle, penulis Asam Garam Kehidupan-> srikandiofficialblog.blogspot.com Kalau baca blog Kak Nor Azimah memang bermacam-macam kegunaan roselle dicuba.

Bungkusan daripada Kak Nor Azimah



Dapat itu saya terus buka. Dalamnya ada beg kotak kecil merah. Ada 2 barang diterima. Sambal hitam dibalut dalam plastik dan pembalut gelembung dan juga tudung pashmina dalam beg kecil merah beserta nota.


Sambal Hitam Roselle

Pashmina Kelabu


Nota Ucapan



Separuh simpan dalam bekas kecil dan selebihnya masuk dalam peti sejuk beku. Makan dengan nasi untuk lagi pedas.

Sambal Hitam Roselle Dalam Bekas Lutsinar






37 comments:

Amie said...

Alhamdulillah. Moga tambah erat ukhuwah walau hanya dialam maya.

Warisan Petani said...

Alhamdulillah
rezeki

Postinks said...

nampak sedap je tuh kak 😂

Ujie Othman said...

Wah..rezeki..Alhamdulillah.

TukangKebun said...

Syukur Alhamdulillah murah rezeki. Rare nak dapat ni.

nayfatimahrasyid said...

Alhamdulillah 🌹🌹

Farrah MF said...

Nampak menarik sambal tu.

Mrs. A said...

Alhamdulillah rezeki.
Tak pernah makan lagi sambal roselle hehehe

Diana Rashid said...

Alhamdulillah..dah la dapat sambal..Dapat pashmina pulak.. Rezeki..

SalbiahM said...

Lama tak melawat blog kak nor azimah. Nanti nak terjah

Himawan Sant said...

Syukurlah paket telah tiba.
Sepertinya lezat sambal hitamnya, kak ..

nohas said...

Alhamdulillah..sedapkan sambal tu..

mrhanafi said...

mesti seronokkan dapat hadiah..

dan inilah tujuan orang bagi hadiah..

untuk mengembirakan orang lain

Cik TK said...

Wah.. tak pernah cuba lagi sambal roselle. Sedap tak NA?

Cik Suerin said...

Sedap tuu..Alhamdulillah murah rezeki NA 🌼

Nor Azimah Ali said...

Alhamdulillah, akk seronok Na sudi terima buah tangan yg tak seberapa tu.

norhidana said...

bestnya, bila makan terus teringat pada yang beri kan...

Syaz Rahim said...

cantik pashmina nya, semoga murah rezeki kak azimah kan :)

Djangkaru Bumi said...

Alhamdulillah ikut senang

Luiz Gomes said...

Boa tarde NA. Parabéns pelo seu trabalho excelente.

norhidana said...

Akak jngan lupa bg alamat rumah kt email dana ye

norhidana@gmail.com

Siti Yang Menaip said...

belakang rumah nenek ada spokok roselle ni.. walaupun kecik je tapi merimbun sentiasa berbuah. kadang2 sampai rasa jemu nak makan hahaha.. selalu buat air je. tak penah cuba sambal..

Shida Radzuan said...

Tertarik betul..dengan sambal roselle ni..sana sini cerita pasal sambal ni..teringin pula nk rasa ^_^

iamaSlowRunner said...

Kalau tak de selera makan nasi, mesti bertambah kalau makan dengan sambal hitam tu. :D

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Nyum2..

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah..rezeki dapat rasa sambal hitam roselle dan tambah koleksi pashmina tu. Tahniah kak!

R's Rue said...

💛

Puan Hazel said...

Bestnya!

anakdenesor said...

alhamdulillah rezekki anda..wahh sambal hitam fav saya tau

Litah L said...

ni makan dengan nasi panas2 ni sedap ni

mamapp said...

Wow rare ni roselle tu. Mama x penah lagi cuba

AisNy said...

wahhh... untung la... barang rare tu... Sambal hitam Roselle... bukan senang nak dapat... itu la dinamakan rezeki tak salah alamat...

Nina Mads said...

alhamdullillah murah rezeki si pemberi

adianiez AIDA said...

rare nyer, Wina.
sambal itam rosel tu.
sedap x? camne rasanya?

NA said...

Macam sambal hitam letak belimbing.
Sedap.

mamapp said...

Mama penah minum just roselle. Sedap

Nina Mads said...

baru perasan pashima tu.. cantik coraknya tp kain jenis mcm ni sesuai pakai tempat dingin. sy try pakai agak panas.