Nuffnang

Sunday, February 9, 2020

Siapa Suka Kopi?

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...


Salam hujung minggu. Selamat makan tengahari. Terima kasih yang ucap selamat dapat telefon baru tu.


Wonda Kopi Tarik


Ni salah satu perasa dan jenama kopi yang saya suka iaitu Wonda Kopi Tarik. Kebetulan ada harga murah di Mydin iaitu RM1.88 setin. Siapa suka minum kopi?


Dari atas:  Strawberry, Chocolate, Original dan Red Velvet


Ni pula adik perempuan beli. Peminat Oreo. Segala perisa dibeli. Ada satu bungkus dia buat kek keju tapi bukan untuk bawah (base) tapi untuk kek. Dia cakap tak kuat rasa Oreo. Saya tak kisah ada rasa Oreo ke tidak sebab saya suka kek keju. Lagi bagus buat kek keju kopi tapi tak semua dalam rumah ni suka kopi.



39 comments:

umminani said...

un pun suka cofee wonda! i like!

Nur Asyiqin said...

Ummi peminat kopi.tp sejak umur 3o ni asik berangin je minum kopi..so kne diet kopi..jehe

Warisan Petani said...

Sesekali aje ngopi

Mell said...

Hi salam kenal.. saya tak minat sangat kopi... lebih suka nescafe.. tapi oreo tu saya suka.. kek cheese pun suka jugak... mmg sedap🤤..

I am LZ said...

Salam perkenalan,
Saya peminat kopi tapi tak boleh minum kopi dalam tin sebab akan sakit kepala. Saya suka kopi panas yang dibancuh.. Apa pun lain orang lain citarasa dia kann.. Untung dapat minum kopi dalam tin boleh simpan stock sekali ;)

AisNy said...

Teman tak le berapa gemar sangat minum kopi...

norhidana said...

dana layan jugak kopi tarik wonda tuh, cuma tak layan selalu manis... hehehe

orea tu selalu si aiyan yang minat, orea yang merah tu dia punya inti tu manis sangat, cepat muak kalau dana makan

Etuza said...

Kopi memang sedap..minuman turun temurun. Sabah ada kopi Tenom yang aromanya harum

Siti Yang Menaip said...

bolehla sikit2 minum sesisip dua hehe..
suka yang macam mocha je sbb kureng rasa kuppi =)

dear anies said...

kadang2 je suka... esp time mengantuk or monday blues hehehe

arenapublik.com said...

macam sedap betul tuh kak

Wak Lat said...

skrg wak dh xleh pekene kopi especially kopi mekdi.. huhuhu

Mrs. A said...

Mrs. A suka kopi dalam erti kata lain I'm a coffee person hehehe..
Tapi suka kopi panas bukan dalam tin. Tapi kalau dah ada yang dalam tin minum jugakklah.
Oreo ni selalunya Mr. A yang rajin membeli. Mrs. A lebih suka chipsmore

Vicky Cahyagi said...

Saya termasuk jarang minum kopi, tapi kalau diperlukan saya minum kopi, apalagi favorit saya cappucino latte. Kunjungan perdana ke blog ini dan saya followed blog ini. Thx

Cik Azz said...

Akak suka kopi tapi kopi yang biasa tu je. Cuma sekarang ni dah tak minum dah yang manis-manis ni.

Kamsiah yusoff said...

Sesekali layan jugak wonda kopi ni...sedap..

Salam kenal dari akak

ray said...

i don't drink coffee but i love oreo. hehe

Cik Bunga said...

Kita suka kopi tp nnt sakit kepala bila minum huhunu

Nurul Aziz said...

Nurul sukaaaa sangat kopi. Tapi sekarang dah kurangkan kopi dalam tin sebab manis sangat.

Etuza said...

Asalam ..terima kasih datang ke blog saya ya

Farrah MF said...

Saya memang suka kopi. Tapi, kopi bancuh sendiri kat rumahlah. Kalau dalam tin ni agak manis utk cita rasa :)

nohas said...

minat semua jenis..kopi urban, kampung & instant..

Mazni Munawar said...

bau kopi sedap, tapi saya tak berapa gemar benda pahit xD

Ibu Lala said...

salam jumaat. saya tak leh minum kopi. weng kepala jadinya. tapi kalau oreo tu makan cicah teh sedap.

Ibu Lala said...

done follow awak yer.

Azirahman said...

Suka tapi tak boleh minum selalu.

nayfatimahrasyid said...

Cikbunga 🌹🌹👍👍

mrhanafi said...

saya memang peminat kopi tetapi belum pada tahap obses lagi

Julia Johari said...

Wah keju kopi...ni lain dari yg lain kegemaran kek keju kopi...x pernah rasa mesti sedap kan

Atul Hamid said...

suka bau kopi, tapi xleh minum kopi, Pahit... hehe

mamapp said...

mama la tu hantu kopi.. hihi dulu mama mmg suka wonda kopi ni tapi bila mama minum sakit kepala plak.. so tukatr kopi lain.. jgn llupa join giveaway mama ye

dear anies said...

smlm ternampak Oreo Supreme - katanya oreo termahal di dunia. harga sebungkus RM31 fengsannnnnn

Hsna Rahman said...

saya saya saya ..lagi2 yg pahit giler

Nina Mads said...

suka minum wonda coffee..

Khairul Krol said...

Sekali sekala saja minum kopi

Tqa London said...

Saya pun hantu Oreo juga, kalau pegi ke Jaya Grocer atau Big's Independence Grocer, mesti saya akan beberapa flavour juga.
My favourite dah semestinya Birthday Cake and Cinnamon Roll flavours. Sedap gila!

Nina Mads said...

lebih suka minum wonda dr nescafe..

Azhafizah MN said...

Kopi tarik wonda tu memang favourite

Rubiah Kadir said...

Saya pun suka minum kopi,

Tapi yang wonda ni belum pernah minum lagi

Kalau oreo, suka hat oeanut tu.

Salam perkenalan. Done follow sini ya