Nuffnang

Tuesday, October 29, 2013

Selamat Hari Jadi Blog Dan Feedly


 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Alhamdulillah dapat peluang menulis lagi. Gembira sebab ada semangat nak kemaskini blog. Rasanya bulan ni bulan rajin saya tulis pos.
Hari ini genap 3 tahun blog Pencarian Jiwa. Alhamdulillah bertahan sehingga kini. Masa diwujudkan saya nak serius menulis di samping nak dapat pendapatan dengan Nuffnang. Lagipun saya masa tu dalam peralihan. Tak minat nak chatting dah. Haha. 
Eh asal nak kongsi pasal aplikasi baru yang wajib saya buka setiap kali melayari internet. Sejak google reader takde, mula-mula tu patah hati juga tapi berkat iPad adik, google cari aplikasi alternatif untuk google reader. Jadi saya pilih aplikasi feedly. Jadi kiranya kehilangan google reader diganti dengan feedly. Kalau yang tak tahu feedly ni apa, ia macam himpunan blog-blog macam kita letak senarai blog pada blog kita. Tapi ni saya himpun blog-blog yang saya langgan atau ikuti dalam feedly. Jadi takdelah semak blog banyak-banyak kat blog saya. Kalau korang tengok mana ada saya letak senarai blog. Ada pun saya letak 2-3 pautan je. Kat feedly ni saya punya langganan dah 79. Hehe sama macam tahun lahir. Saya akan tambah kalau jumpa blog-blog yang menarik. Jadi saya akan tahu kalau blog tu ada pos baru. Senang. Takyah pergi melawat blog tu hari-hari. Haha pemalas. Kadang-kadang baca je.

Jadi sesiapa yang berminat nak cuba bolehlah pergi ke pautan ini. Senang takde pendaftaran sebab dia pakai kata nama google je. Jadi korang kan ramai pengguna google jadi takde masalah. Nanti feedly cakap nak tengok maklumat kita, kita klik butang 'Accept'. Lepas tu korang bolehlah buat senarai blog. Letak pautan blog yang korang nak letak, kategori tu suka hati nak letak apa. Feedly ni tak payah dimuat turun jadi kalau korang guna pc lain atau di tempat lain pun boleh tengok. Jadi senang.

Ok itu sahaja nak kongsikan. Selamat mencuba. Kalau ada masalah atau kemusykilan boleh tanya.

Jumpa lagi. 

No comments: