Nuffnang

Sunday, June 23, 2024

Jun: Mulakan Semula Aktiviti Jalan Laju (Briskwalking)

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Sedar-sedar sudah 23 Jun. Kejap masa berlalu. Apapun Jun ini bulan tidak berapa panas maka bermula 6 Jun saya sudah mulakan aktiviti jalan laju di sekeliling taman perumahan. Rehat 3 bulan (Mac-Mei). Kali ini lagi jauh saya berjalan dan buat 2 sesi iaitu sesi pagi dan petang. Alhamdulillah tiada penat. Nanti akan tambah jarak secara beransur-ansur. Insya Allah.
Takdelah tiap-tiap hari tapi kerap juga.  Lagi-lagi  kalau ada hujan atau balik kampung.

Satu lagi perumahan saya sudah ada wayar jalur lebar oleh Maxis. Dijangka siap awal Julai. Takde harapkan untuk guna internet berkelajuan tinggi cuma harap liputan bagus untuk setiap operator. Terutama apabila terima atau buat panggilan. 

Oklah itu sahaja untuk diceritakan. Jumpa lagi. 


23 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Alhamdulillah. Moga kekal cergas.

Ako Retna said...

semoga NA akan terus kekal sihat ye. ehehe

Puan Hazel said...

Welcome back NA... Lama tak update...
Alhamdulillah dah start srmula bw. Sy ni la juga tinggal, sejak puasa hari tu :(

anamizu said...

moga sihat baik-baik saja buat NA aminn~

Ujie Othman said...

Wah, bagus NA siap buat 2 sesi.
Betul, tak mesti buat setiap hari tapi mesti buat kerap untuk jaga stamina.

Ana Jingga said...

lama kak ana tak singgah jumpa NA, semoga semuanya bertambah baik dengan sister internet hat baru tu.. baru syok blogging kan lajuuuu :)

Carneyz said...

Bagus NA, dah start balik briskwalking. Saya ni bila la nak start balik pergi ke gym 😅

babYpose said...

Waalaikumusalam siis, Alhamdulillah sis dah bergiat aktif, rasa nak terikut sekali bersenam jalan laju ni. Terima kasih beri inspirasi..

LadyBird said...

semoga Allah permudahkan... ameeennnnn

Hanamiko Sakura said...

semoga semuanya baik-baik saja buat kak NA ❤

Azian Elias said...

all the best. akak dah tak terjalan dah. lutut sakit.

nona sani said...

Wow..Keep it up! ❤️ Semoga sihat selalu ye...

Rezky Pratama said...

selamat bulan juli
hehe

mama tisya said...

bgs briswalk ni....buat juga tp bkn kt taman...buat dlm umh je kt treadmill

Time Traveller said...

Semoga kekal sihat dan istiqomah briswalking ...

MRENEYOO said...

Sehat'selalu....berjalan membuat sehat jiwa dan raga, gratis jugak.

fanny_dcatqueen said...

Saya rutin balik ke blog kak na, tp blm ada yg baru. Happy Krn kali ini ada tulisan baru 🤗.

Semoga briskwalknya juga bisa terus konsisten ya kak. 👍

Mbul Kecil said...

Semoga sehat sehat aja kak na, dah lama tak ada update tulisan...
mbul pun sama kak suka jalan pagi agak jauh sekalian olahraga hihi

Ezna Khalili said...

Baru plan nak briskwalk semalam tapi plan tak jadi.....

Rezky Pratama said...

berkunjung lagi di bulan juli

Rezky Pratama said...

selamat malam di pertengahan bulan juli
tetap semangat

LadyBird said...

selamat berbriskwalk... :D :D..

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Kat Perlis ni pun cuaca dah tak membahang macam sebelum-sebelum ni .. kadang2 ada juga hujan. NA sihat ke ?