Nuffnang

Wednesday, October 5, 2011

Andainya Saya Tiada


 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

Selamat malam semua. Alhamdulillah bertemu kita kembali pada tulisan ini. Awal pagi tak dapat buka pc yang asyik 'shutdown'. Nasib baik apabila petang dah boleh buka. Takpelah bersangka baik bahawa PC juga memerlukan rehat yang cukup setelah pulun tengok siri internet dan melayan blog sampai pukul 2 pagi. Tapi andainya satu hari nanti pc umum ni 'kaput' mesti saya seperti cacing kepanasan. Ada pernah pc ni takleh hidup pada bulan April lalu. 2 minggu gak la termenung tak dapat melayari internet. Nasib baik ada adik yang bijak bistari si H tu yang tengok apa masalahnya. Tapi masa tu makan jerla kata-kata nasihat yang diberikan. Haha. Ikutkan dia tak kuasa nak betulkan tapi sebab abah nak juga pakai. Hehe saya tak reti betulkan. Ni tak tahulah kepada siapa nak mengadu kalau ada masalah sebab H dah terbang jauh ke hemisfera selatan.

Maka nak tak nak saya kenalah bertanggungjawab menjaganya. Saya akan buat apa yang sepatutnya. Jadi saya akan kurangkan sikit masa untuk melayari internet dan menggunakan komputer ni. Kalau orang lain akan harap ada masa lebih untuk melayari internet dan melawat blog. Saya pula akan kurangkan.

Ok itu sahaja luahan nak saya coretkan. Eh saya kurangkan tau bukan tiada. Melayari internet akan dibuat petang-petang paling awal pukul 5 atau pukul 6. Pagi dan sebelum pukul 5 takkan dibuat kecuali ada kes khas yang dipertimbangkan penulis.


P.S: Takde yang jawab apa jadi pada House. Ok sesapa nak tahu pengakhiran episod pertama tu: House tak dapat parol sebab buat hal di klinik dan pesakit tu bukan ada penyakit lupus.


P.S.S: Selamat mencapai umur 22 tahun wahai adik 

Ok jumpa lagi jika diizinkan Allah. Kalau saya diam tak menulis ada sebab la tu kan :) Tiada yang fana kekal selama-lamanya.

Gambar Hiasan
 



23 comments:

Izzuddin Fauzi said...

Hanya melihat Gambar Hiasan

NA said...

@Izzudin: Adeh yer nanti Kak Wina takde tengok jerla gambar ek. Haha.

embun aRoRa said...

mungkin PC kene pegi spitakl..
menjalani medical check up =)
epiblogging!

NA said...

@Embun: Hantar hospital eh? Hehe :)

Terima kasih datang komen. Salam perkenalan.

aimie amalina said...

cian akak saya ye!
ha..betolla ckp arora tu..akak kene anta pi spital kot...servis ape yg perlu
nanti akak x susah ati lagii
heeeee
akak jgn sesedihhh yee..hehe

iema... said...

kak Wina- LaptoP ieMa pun slalu mcm tuh..
takleyh nak On... kengkadang kene Cas lamaaaaaaaa baru dia On.. grrrrrr

NA said...

@Mimito: Ok terima kasih atas cadangan. Takde sedih cuma takleh nak on9 lama-lama.

@Iema: Oo masalah kena cas lama-lama baru hidup eh.

KaK LimAh Si SupiR said...

xpe..kurang xbererti xd lgsg :)

SoLy SoLicious said...

gerunnye pc asyik shutdown aje...lappy kite pun kdg jdik cm tu.huhu

NA said...

@Kak Limah: Hehe kena pandai susun nak buat apa masa on9.

@Soly: Memang takut gak ada kerosakan kalau asyik terpadam.

bobiedanbad said...

PC perlu kan MC :)

Jasman said...

dh rosak nanti beli je baru...

NA said...

@Bobie: MC apabila tuan dia pergi bercuti dan tak balik rumah. Hehe.

@Jasman: Takmo nak gak pakai. Takde nak beli baru.

Ok tutup kilang kul 12, lepas ni komen yang masuk saya balas petang esok :) Terima kasih semua yang komen.

Santri T.P.I.N.I said...

kena pakai antivirus yg ok dan selalu update... tapi yg penting selalu scan dan update.

abghani said...

baru akan jadi lama..belailah dia

Saiazuan said...

my lappy is like my bff la pulak skrng ni.. ble nak carik info, dia ada... bila nak carik kawan, dia ada.. tapi bila takde letik, dia xde..hehe

hira said...

same with me. saya buka sekali je sehari. tu pun kadang-kadang malas nak buka. haha. happy birthday untuk adik~ :)

zareliqa afiqa said...

uhuhu~ sama lar ngn Iqa.nak kurangkan mengadap lappy.arie tu google wat hal.loading lembab gler.cuak jugak^^
tak ley download yg berat2.huhu=.=

maszull said...

salam wina...nasib baik ada yg pandai betulkn kalau boleh digunakn lg bagusla...:)

Mama Atiyyah Umairah said...

huhuhu...btol la tuh..skali skale...pc or lappy mmg kne bg rehat gk....

tp wa sbb xdop mse nk bkak lappy jer...tu yg leh kasi rehat tuh...hehehehe....

NA said...

@Santri: Oh tu dah buat kemaskini definisi virus.

@Abghani: Yer dah belai.

@Saiazuan: Haha.

@Hira: Tulah ingat camtu buka ada waktu tertentu. Terima kasih.

@Iqa: Sama lepas muatnaik gambar nanti dia kaput.

@Mama Maszull: Alhamdulillah.

@Atiyyah: Haah

Ezad Skytech said...

lappy sy ni sekarang pun asyik "hang" je kalau buka new tab banyak2..hee~

NA said...

@Ezad: Tulah ek lappy dengan pc takleh kerja keras.