Nuffnang

Friday, October 7, 2011

Mengulang Baca Novel


 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

Selamat malam semua. Hari ni lambat pula buka kilang (blog) Haha gelabah membalas komen dan singgah blog. Terasa macam tak cukup masa nak buat macam biasa.

Disebabkan mengulang semula membaca novel terbitan Jemari Seni tajuk Dame Zoete Sarah. Sapa dah baca? Saya beli tahun lepas masa Pesta Buku di KL. Mengulang baca sebab dah lupa jalan cerita cuma ingat secara kasar Sarah menjadi buruan polis setelah kematian seorang penagih. Dia juga diburu penjahat juga sebab dia ada formula dadah baru. Lupa dah nama dadah tu. Baru baca bab pertama. Novel ni memang mendebarkan selalu buat adrenalin meningkat, teruja nak tahu apa kesudahan. Novel nukilan Khairyn Othman memang tak pernah mengecewakan saya setakat ini. Eh ni buku kedua yang saya baca. Novel pertama yang saya baca Zahrah de Tigris memang membuat saya terfikir tentang perang di Iraq.

Bilalah saya nak tambah koleksi buku dan terutama novel ni? Ada buah tangan baru si Khairyn ni nak kena beli.

Ok itu sahaja luahan saya. Jumpa lagi.

P.S: Saya hantu buku.


Membaca Sambil Makan Coklat Memang Nikmat




22 comments:

Wyna Nubies said...

As Salam~

pernah baca novel karya RAM(Ramlee Awang Murshid)
semua novel dia best tau terutama Novel Bagaikan Puteri..setakat ni dh ada 5 sambungan n insya-ALLAH,akan ada lg sambungan ke-6..

Cuba la cari n baca..mesti akan terpikat dgn watak utamanya Saifuddin atau lebih dikenali sbgai Laksamana Sunan :)

Jasman said...

sy xsuka baca novel...hehe

NA said...

@Wyna: Salam perkenalan. Ada dengar orang bercerita tentang novel si RAM ni. InsyaAllah, saya cari.

Terima kasih komen.

@Jasman: Tau dah.

aimie amalina said...

weeee
saya antu buku!
saya antu coklat juge!
novel keluaran JS mang best
akak penah bace lily buat najah?
hehehe
sebb tu sy sudah jatuh cinta dgn lily
kekeke =]

NA said...

@Mimito: Kita serupa. Hehe. Lily Buat Najah belum lagi baca rasanya tapi macam pernah didengar. Ok nanti Kak Wina semak. Ni leh kumpul tajuk-tajuk buku dan novel seronok gak beli sekali harung.

iema... said...

Haishhh sama lah mcm ieMa...
dh lama tak membeLi Novel...
dah Bosan juga asyik baca yg ituuuu jer

NA said...

@Iema: Tulah pasal kan tapi nasib baik mengulang baca novel yang dah lupa jalan cerita.

abghani said...

dh lama tk baca novel.novel terakhir lebih 15 th dulu..last novel seorang tua di kaki gunung,salina dan novel klasik tajuk Ahad rasanya dh tk cetak lagi.

Ezad Skytech said...

sy kurang minat baca novel ni..
tapi sy memang minat makan coklat ni..da lama tak makan TOBLERONE ni..:D

yua said...

sy suka baca novel yg thriller gitu. esp yg ramlee awg mursyid punya. ctoh buku dia hatiku d harajuku. pasl samurai.. best sgt2

NA said...

@Abghani: Carilah novel baru untuk dibaca.

@Ezad: Hehe ada stok lagi Toblerone tu :)

@Yua: Cantik gambar profil. Aha nampaknya nama RAM juga disebut.
Terima kasih komen kali pertama.

maszull said...

salam wina...wah rajin mengulang membaca yer...bagus nyer yg lg bestnya coklat tu...nyummmm..:)

bobiedanbad said...

sudah lama tidak membaca novel kali terakhir novel yg di baca novel Ramli awang murshid

[sutera kasih] said...

sy pun hantu buku jgk :)

xpenah baca lg novel tu..

Santri T.P.I.N.I said...

salam kunjungan wina...sy kurng baca novel ni tapi kalau komik dragon ball mmg feberet! dah tua2 pun suka baca lagi....

blog sy ada masalah sikit, bila dah update entri baru, entri tu tak update pun dekat blog kwn2 yg lain...tak tau kenapa.

yusuflaili said...

Salam;
Akupun tak beberapa suka baca novel sbb kadang2 tebal sangat..aku sebenanya tak tahan baca lama2 sangat cepat bosan.

zareliqa afiqa said...

mmg best baca novel sambil mkn coklat.uhuuu~ suka2! :)

NA said...

@Mama Maszull: Tak ingat jalan cerita tu mengulang.

@Bobiedanbad: Popular betul nama penulis tu.

@Sutera Kasih: Dame Zoete Sarah memang seronok.

@Santri: Komik dah lama tak baca. Hmm tukar layout takpun ataupun remove bloglist. Kadang benda tu yang buat bermasalah.

@Yusuf: Takpe baca benda lain.

@Iqa: Kita serupa.

Mama Atiyyah Umairah said...

Same la..da lme xtambah koleksi novel baru..bz sgt skrg..huhuh..skrg tgh usha2 bku RAm Sutera Bidadari..xdek pun agi...sedeynye...sydahnye..bace la smule bku2 yg dlu...
:P

NA said...

@Atiyyah: Wina lak masalah malas nak pergi kedai buku. Lagipun suka tunggu buku harga murah atau pergi karnival. Hehe.Takpe mengulang untuk ingat balik jalan cerita.

fatynadia said...

teringat saya shopping coklat tu dekat langkawi dulu hehe

NA said...

@Fatyn: Haah pernah baca tulisan Fatin pergi Langkawi.