Nuffnang

Saturday, October 8, 2011

Dah Nak Setahun Dan Punca Pondan


 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

Apa yang dah nak setahun tu? Hampir setahun meninggalkan alam percintaan? Tidak. Bukan. Sebenarnya pada bulan ini pada tarikh 29 Oktober maka akan genaplah setahun usia blog ini. Alhamdulillah bertahan dan tetap saya menulis pada blog ini. Hehe alam blogging sangat menyeronokkan. Segelintir dah tahu saya sebelum ini menulis blog di tempat lain yang lebih terpencil tapi sekarang di sini lebih luas pembaca. Asal-asal pun nak buat blog ni biasa-biasa untuk kenalan rapat tapi rasanya alang-alang berblog biarlah kita menulis memberi manfaat pada sesiapa yang singgah.

Kalau blog lama memang sempoi dengan hanya pos tulisan semata-mata. Tiada perabot lain, tiada kain rentang, tiada kotak jerit dan semestinya tiada iklan. Di sini semuanya ada. Bulan depan pula setahun menggunakan Nuffnang. Terima kasih Nuffnang kerana tidak mengecewakan.

Eh tukar topik sedikit, kelmarin dan semalam ruangan Ratu Berita Harian, saya ada baca mengenai salah makan punca pondan. Hujahnya bahan kimia dalam sajian jejas hormon menyebabkan genetik tidak normal. Korang setuju ke dengan pedapat ini?


P.S: Berhati-hati apa yang kita makan



15 comments:

Jasman said...

dh nak setahun eh...bagus la tu...jgn mls2 update blog...haha


terasa diri ini...

NA said...

@Jasman: InsyaAllah.

fatynadia said...

ayaq apa tu kak?

hmm. pasal bab2 gen ni taktau la plak. kena tunggu statement dari yang pakar

NA said...

@Fatyn: Air buah naga. Ha ada pakar cakap daripada makanan.

SoLy SoLicious said...

wahh..dh setahun..tahniah !! :))..keep on blogging ya

NA said...

@Soly: Terima kasih :)

iema... said...

ada gak dengar pasal tuh.. tak sure betul ker tak

NA said...

@Iema: Tulah pendapat.

bobiedanbad said...

teruskan menulis, pemakanan perlu di jaga supaya tak menjadi racun pada badan kita.

aimie amalina said...

waaaa
tahniah akak wina!
heeee
mmm..pondan ye..gara2 pondan sy dihentam...kikiki.huu...coool jela kan..
tapi asenye betol la kak..
pemakanan mang mempengaruhi perkadaran hormon dlm bdn =]

NA said...

@Bobiedanbad: Baik Bobie terima kasih ingatkan.

@Mimito: Ek tulisan Mimito pasal pondan tu kena hentam ke? Oo makanan pengaruh kadar hormon.

Izzuddin Fauzi said...

Setiap yg kita makan tu ialah bahan kimia... Tp ada bahan kimia yg boleh buat jadi buruk n ada yang ubah jadik baek :D

Santri T.P.I.N.I said...

tahniah wina, dah setahun umo blog ni...betul tu alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan!

mmg kena hati2 nak makan sesuatu skrg ni mcm2 ada bahan2 kimia yg digunakan...

NA said...

@Izzudin: Terima kasih untuk info.

@Santri: Tulah kena hati-hati.

abghani said...

syabaz..saya baru 4bln