Nuffnang

Friday, April 10, 2020

Review: Whittaker's Hawke's Bay Black Doris Plum And Roasted Almonds In Dark Chocolate

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...


Bertemu kembali. Edisi coklat sahaja waktu PKP ni. Satu lagi jenis coklat gelap/pahit yang saya cuba. Ini macam versi 'Fruits and Nuts' pada pandangan pertama.

Jumlah koko: 50%. Bahagian: 8

Janji Whittaker's: "Our delicious 50% Dark Chocolate matched with deeply sweet Black Doris plums from the Hawke's Bay and crunchy flecks of roasted almonds."


Whittaker's Black Doris Plum And Roasted Almonds
Whittaker's Hawke's Bay Black Doris Plum And Roasted Almonds In Dark Chocolate


Jangkaan sebelum makan: pahit daripada coklat gelap, masam manis daripada plum dan kerangupan daripada kepingan kacang badam

Selepas makan: Seperti yang saya jangka, keseimbangan rasa pahit, manis, masam dan tekstur rangup. Cuma kepingan kacang badam tu kecil tak seperti kita makan kekacang yang agak besar dalam 'Fruits and Nuts' jadi tak puas sangat makan. 

Adakah saya akan beli lagi? Rasanya lagi bagus saya beli 'Fruits And Nuts'. Markah saya beri 7/10. Ini ikut tekak sendiri. Mungkin korang lagi suka.





64 comments:

Kak Wawa said...

lama tak makan chocolate.

nayfatimahrasyid said...

Memula makan coklat pahit tak berapa nka hadam.... Pas tue... Pahit dulu... Last last sodappp tau😜😜

Azirahman said...

Uisshhh...rindu coklat.

Fyda Adim said...

Feveret coklat

Djangkaru Bumi said...

Jadi pengen, seberapa nikmat dan lezatnya
Saya kan penyuka coklat

Khairul Krol said...

Betul, saya pun lebih suka kacang badam yang besar
saiznya macam fruit and nut. Baru puas makan

Kamsiah yusoff said...

Kalau dkt boleh la mintak sikit hehe

Siti Yang Menaip said...

edisi artisan dia mmg pelik2 sikit kan.. diorang mmg try flavour unik2 hehe..

NA said...

Haah tapi rupanya biasa je.

NA said...

Tulah nak juga bagi rasa.

NA said...

Suka lagi Fruits and Nuts

NA said...

Sama juga tapi kadang muak juga.

NA said...

Feveret kalau rasa sedap. Ada coklat rasa tak sedap.

NA said...

Terhad nak beli waktu PKP kan.

NA said...

Betul. Takdelah rasa azab sangat.

NA said...

Nanti beli lepas PKP ye.

Rubiah Kadir said...

Sedapnya coklat. Boleh share tak? Lama tak jumpa coklat. Huwaaa.

Ruby pun suka fruit n nut

NA said...

Kalau dekat boleh hantar dah.

nayfatimahrasyid said...

Ziarah pagi Sabtu 🌹🌹

NA said...

Tq Cik Tim sudi singgah lagi.

Etuza said...

Sini tak dapat beli coklat..PKP..Ya Allah lindungi kami semua..aamiin

NA said...

Oh ni dah ada sebelum PKP.
Amin.

nohas said...

Suka kombinasi kacang & buah..

Fuzy Hamid said...

ahh sedapnya..rindu nak makan coklat..hehee

salam jengah dari www.iamfuzy.com follower ke 244

NA said...

Thanks. Dah singgah balik.

NA said...

Samalah selain kopi.

Semut Senyum said...

waa... SS pun suka coklat.. tapi tak suka yg ada buah dalam coklat.. paling suka almond/hazelnut dark chocolate.. heheh

NA said...

Hehe citarasa orang berbeza-beza.

ray said...

any chocolates and dark chocolates are my favourite hehe

NA said...

I like the good quality chocolates.

mamapp said...

Mama suka Whittaker..Ni mesti sedap

NA said...

Sedap. Thanks Mamapp sebab singgah sini.

nayfatimahrasyid said...

Singgah Isnin 🌹🌹

NA said...

Tq nanti kita buat pos baru.

Shikin Razali said...

Kalau peminat coklat mesti akan cari di pasaran...

NA said...

Betul tu. Cari atau pesan pada orang.

Nor Azimah Ali said...

Saya mkn apa je jenis coklat, tapi bukanlah peminat tegar coklat.

NA said...

Sayapun takdelah tegar sangat tapi kalau teringin tu memang sakan makan.

nayfatimahrasyid said...

Hallo NA🌹🌹

NA said...

Hello Cik Tim.

Nour Adieb said...

x pernah tau pasal coklat ni. sy ni asyik2 kitkat dgn snickers 😁

NA said...

Dulu suka juga makan Snickers.

norhidana said...

Sedapnya, coklat whittaker ni dahla sodap

NA said...

Sodap macam coklat lain. Haha. Stick to Cadbury jerla. Nak sangat cuba perisa baru.

Ninja Blogging said...

Banyak2 coklat. Kitkat jugak paling fav

NA said...

Saya biskut bersalut coklat suka juga.

Djangkaru Bumi said...

Ditunggu artikel terbarunya

NA said...

Rajin baca, tulis macam lemau skit. Tunggu.

I am LZ said...

Pada pendapat saya, coklat jenama Whittaker's agak strong rasa dia. Bila pilih dari jenama itu, saya akan makan perisa Almond Gold sahaja dan tak berani makan dark chocolate, pahitttttttt... 😁

NA said...

Mungkin ada tak tahan makan coklat gelap.

nayfatimahrasyid said...

Singgah Khamis 🌹🌹

NA said...

Puasa hari ni.

Nana Liena said...

Wah coklat sedap! hehe. pernah rasa tapi kawan yg bagi. kalau saya nak beli pun kena fikir banyak kali. huhu. btw suka coklat gelap drp coklat biasa. kena dgn lidah si=endiri.

salam ziarah & baru sempat nak jenguk blog awak. hehe

NA said...

Takpe. Saya dah follow balik blog saudari. Tq.

Fazri said...

Makan Coklat memang enak, banyak manfaat, biasanya mahal

NA said...

Memang mahal sedikit.

Lieya Von Jay said...

COKLAT FEBRET SAYA NI ^_^

NA said...

Samalah.

Siti Yang Menaip said...

tengok packaging Artisan ni macam kain songket dah..

NA said...

Haah memang pun.

Lieya Von Jay said...

sedapnyeee whitaker

NA said...

Pernah makan ye.

Nur said...

Saya tak pernah makan chocolate brand Whittakers ni. :)

Nina Mads said...

tak best pulak kekacang tu tak rasa. ditambah rasa pahit.