Nuffnang

Saturday, April 4, 2020

Review: Whittaker's Wellington Roasted Coffee Dark Chocolate

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Cepat masa berlalu....

Peminat kopi mesti tak sabar nak cuba kopi bersama coklat gelap. Apakah rasa gabungan pahit bersama pahit? Ok kita tengok apa kata Whittaker's.


Whittaker's Roasted Supreme Coffee
Whittaker's Wellington Roasted Supreme Coffee Dark Chocolate


"We match our delicious 50% Dark Chocolate with the distinctively bright, fruity flavour of Coffee Supreme's world famous Ethiopian Sidamo coffee."

Berdasarkan penerangan 50% coklat gelap digabungkan bersama kecerahan, rasa buah kopi. Ringkasnya itu pemahaman saya. Memang saya tak reti beza kopi itu sari Brazil ke, Sudan ke atau Indonesia.

Peratus: 50% koko. Bahagian: No. 9.

Setelah rasa, saya memang dapat rasa pahit coklat gelap bergabung dengan kepahitan yang ringan.

Saya beri 8/10. Sesiapa suka kopi pekat pasti suka rasa coklat ini. 

 

33 comments:

nohas said...

Suka kopi & dark coklat..

norhidana said...

Sedapnya kak... dana suka yg pahit2 lagi la aroma kopi

miyuQiu said...

Saya pun suka dark chocolate.

Kalau nak cuba coklat buatan Muslim brand Chocotainer boleh contact sy. Handmade, halal, sedap, harga mampu milik, ada 4 flavor; choc & nut, coconut, fruits, almond. Harga 1 set trial RM24 exc postage. PKP ni saya boleh poskan. RM30 je termasuk pos. www.wasap.my/60106550374/chocotainerb

NA said...

Terima kasih promo. Ni yang 200 gram satu ke?

Rubiah Kadir said...

Ruby pun suka kopi. 😋😋

NA beli dimana ni Whittaker's?

NA said...

Pesan pada adik beli di Auckland.

Nur Asyiqin said...

terliur tgk coklat ni.. musim PKP ni pergi pasaraya xjpe cokelet

Elly Matin said...

Suka kopiiiiii. Tapi kalau tidak tau sukakah endak kalau dengan choco.. ehehe

Himawan Sant said...

Wah, ini sedaaap ...gabungan rasa khas kopi dan rasa khas cokelat, pasti akan jadi rasa yang unik.

nayfatimahrasyid said...

Cikbunga semua coklat dia bedal😁😁

ray said...

dark chocolate is my favourite but not coffee haha

Farrah MF said...

Kopi dan dark chocolate? Kena rasa ni!

nayfatimahrasyid said...

Cikbunga dtg sini lagi🌹🌹

Dewi Apriliana said...

Hmmm..sepertinya lezaat. Cocok untuk menemani masa di suruh di rumah aja sepanjang waktu :)

Ana Jingga said...

wahhh macam sedap ni, kak ana peminat kopi juga, btw singgah dan follow NA di sini #239

Tengku Sofia said...

Sedapnya!

Khairul Krol said...

Teringin pulak nak rasa apa rasa agaknya apabila dark chocolate digabungkan dengan kopi. Mesti sedap ni :)

Fyda Adim said...

Salam perkenalan...Kafida dah follow blog awak..

Mrs. A said...

Mrs. A suka kopi mesti best coklat ni kan... dark coklat dengan kopi berpadu letops!

Kak Feni said...

Kak Feni suka kopi pekat. Sedapnya,,

Siti Yang Menaip said...

yang ini belum pernah cuba..

Inia lutarfus said...

saya kurang suka kopi tapi baca ulasan ini jadi penasaran gimana rasanya ya, mungkin kesempatan saya untuk mencoba kopi sudah tiba waktunya

Ibrahim said...

kalau saya sudah lama suka kopi, tapi tidak berlebihan

mama tisya said...

tk suka coklat kalo yg pahit2

Etuza said...

Minum kopi yang terbaik..

Fuzy Hamid said...

rasa nak ke kedai cari coklat pulak dah..hehe

mamapp said...

Mama l tu suka kopi

mamapp said...

Mama la

I am LZ said...

In directly, telan ailio bila baca post NA review coklat..

Nana Liena said...

saya suka coklat brand ni yg ada kacang tu...yang saiz kecil tu. hehe. susah nak jumpa ya coklat gelap apa2 jenama dkt pasaraya. selalu jumpa coklat susu

SalbiahM said...

Saya terbayang secawan mocha bila baca review ni

Nur said...

Wah, kopi oversea. Mesti sedap. :)

Nina Mads said...

bukan lah peminat kopi pekat dan pahit..