Nuffnang

Sunday, April 19, 2020

Review: Whittaker's Fijian Ginger And Kerikeri Mandarin In Dark Chocolate

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Coklat terakhir dalam koleksi artisan. Saya anggap ini coklat PKP sebab makan di sepanjang PKP.


New Zealand Artisan Collection No 10
Whittaker's Fijian Ginger And Kerikeri Mandarin In Dark Chocolate


Jumlah koko gelap: 62%. No bahagian: 10.

Coklat terahir ini mempunyai coklat pahit/gelap paling tinggi iaitu 62%.

Janji Whittaker's: "Our rich 62% Dark Cacao infused with mandarin from the famed citrus growers of Kerikeri, paired with luscious, juicy ginger hand cultivated in the islands of Fiji."

Apabila buka kerajang alumunium, aroma citrus muncul. Kemudian rasa limau ada dirasai dalam coklat. Cebisan halia agak keras mungkin dibuat halwa. Apapun rasa halia sangat berpadanan dengan coklat pahit dan kemasaman limau.

Saya beri 8/10 untuk coklat ini. Boleh dipertimbagkan untuk beli lagi.

Sekian, tamat sudah 5 koleksi artisan coklat.

Jumpa lagi.



30 comments:

nohas said...

Coklat oren mmg sedap, diganding pula dgn halia yg hot..👍👍

Nur Asyiqin said...

banyak koleksi coklat na.. gara-gara tengok blog na.. Ummi da order coklat dekat shoppe dari lgkawi.hahaha.. cari cokelet daim..harap cepatlah smpai...huhuhuh

Mrs. A said...

Mrs. A tak pernah makan lagi coklat yang ada rasa- masam-masam limau gitteww...
Hurm...varisi sungguh coklat artisan ni ya

Wak Lat said...

skrg tgh pkp kurangkan makan manisan., huhuhu

Kamsiah yusoff said...

Rasa citrus dlm coklat mmg ngam,sedap..

The Redza Channelz said...

Lama tak makan coklat sejak pkp ni.

Himawan Sant said...

Cokelat yang pahit begini nih cokelat terfavorit buatku 😁.

Azhafizah MN said...

rezeki masih ada stok kudapan di kala musim PKP ni kan.

nayfatimahrasyid said...

Coklat oren👍🍫🍊

SalbiahM said...

Tinggi rating tu sampai 8. Tak pernah lagi makan coklat ada ginger

mama sara nur said...

wahh sedapp

Nana Liena said...

wah.saya suka rasa citrus! tambah dgn coklat gelap lagi. baca entri pun boleh terliur. hehe

Etuza said...

Suka juga makan coklat..walau dah berusia..bukan selalu kan..

Farrah MF said...

Oren mandarin dengan halia...nak kena cuba ni :)

Nour Adieb said...

sjk pkp, kena ada cklt d uma 😂😂😂 kitkat atau sneakers. tu ja yg sng dpt

Nour Adieb said...

*snickers. haduhhh, slh eja

Atul Hamid said...

coklat pun ada PKP hehe

Jaja Zaleha said...

Sedapnya coklat! Lama tak makan tau 😂😂

nayfatimahrasyid said...

Datang sini🌹🌹

Siti Yang Menaip said...

saya maybe suka juga yang ni sebab saya suka rasa halia pada masakan ke halwa ke pahit2 pedas gitu. asam halia pun suka. tapi tak sure dengan dark choc sbb x minat.

haih artisan ni.. packaging nak cantik je hehe..

Kak Feni said...

tengok masa kenyang ok lagi. Tunggu bulan ramadhan. Tengok apa pun mesti terliur.

nOe suhaimi said...

wah..peminat coklat la ni

NA said...

Untuk rujukan akan datang kalau nak beli lagi.
Saya nak lawat blog Puan Noe tapi tutup pula

ray said...

i crave for chocolate again now.

OKje said...

Ohh pencinta coklat rupanya ye...
Kalau saya, saya suka coklat yg ada kacang.... dan tak terlalu pahit

anakdenesor said...

wow 62% persen tu..tapi bila digabungkan dengan citrus macam sesuai je..

mamapp said...

Rasa oren2 ye. Mama.prefer yg Ras kacang

LampuHijau said...

Wah,rajin mereview coklat-coklat ya. Memang kaki coklat ni

Nur said...

Wah, musykil camana kombinasi rasa chocolate dan halia dan citrus.

Nina Mads said...

baca pun dh nampak sedap coklat ni