Nuffnang

Thursday, January 21, 2021

Sambutan Harijadi Di Hotel La Crista

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Tanggal 10 Januari, sambutan harijadi dengan makan tengahari di La Crista. Sebenarnya pergi kali ke-3. Kali pertama sambut harijadi adik bongsu, kali ke-2 sambutan untuk abah (bertiga sebab PKPP masa ini). Sebenarnya saya berseronok kali ke-2 sebab dapat ambil gambar makanan dengan bebas dan makan dengan agak banyak.

Ruang Menyambut Tetamu

Lukisan Di Ruang Legar



Sambutan kali ini saya kurang makan. Tidak ambil kek atau kuih. Layan gambar apa saya makan sahaja ya. Mesti korang cakap rugi tidak cuba semua. Entah malas bangun banyak kali.

Nasi+ Asam Pedas Daging+Sayur Campur+ Otak-Otak

Spagheti  Sayuran

Daging Panggang+ Sos Lada Hitam

ABC



Gambar yang tiada, ada ambil teh tarik yang memang kaw dan ditarik ketika itu juga untuk pelanggan. Ini bahagian kek/pencuci mulut masa sambutan kali ke-2. Makanan berubah-ubah setiap kali datang.


Pencuci Mulut

Tengok balik menyesal pula tapi kenyang sangat.

20 comments:

Atie Zieya said...

pencuci mulut tu amatlah tergoda

Nur said...

Alhamdulillah. Meraikan harijadi di hotel, dapat makan pelbagai jenis, best! :)

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah seronok tu dapat celebrate birthday ramai ramai kat hotel. Banyak pilihan makanan tu best. Bila banyak pilihan, tak tahu nak makan mana satu. balik menyesal pulak tak rasa. tapi tu lah kalau dah kenyang tak leh buat apa. kena stop awal :)

Farrah MF said...

Tak makan banyak pun tak apa. Yang penting ruang masa yang diluangkan sambut birthday dengan keluarga.

Terliur tengok pilihan pencuci mulutnya 😊

Ana Jingga said...

kak ana kalau buffet memang jarang ambil nasi NA, ambil lauk2 sayur dan dessert sahaja, rindu nak makan buffet sejak pendamik ni huhu :(

Shida Radzuan said...

Menu smeuanya menggoda..sedap!

SalbiahM said...

Alhamdulillah. Biasala makan buffet memang rasa nak makan semua tapi kena ikut limit jugak. Yang penting, cellebrate dengan orang yang penting dalam hidup kita

Litah L said...

have a good time hehhee

Sha Mohamed said...

Yang NA ambil tu pun dah cukup meriah.. Kenyang mata Sha nengoknya.. hehehe

Cik TK said...

Bestnyaaa...! Lama Cik TK tak makan bufet. Biasa kalau makan bufet ni semua Cik TK ambil sikit2 untuk rasa.

Nour Adieb said...

Sodapnya daging panggang 😍😍😍

Eza boom boom said...

Sedap jugak tu banyak pilihan juadah. Makan banyak-banyak gini kena kurang minum air lebihkan kepada makanan. Baru dapat makan banyak. Lepas kenyang, ngantuk pula. Huhu.

dear anies said...

ooo time mcm ni pun ada hotel yg buat hi-tea ya?

nona sani said...

Mkn byk.. i like that too

nayfatimahrasyid said...

Happy belated birthday NA🎉🎉🎂

Miss Mirror a.k.a Sam said...

I pun pernah nyesal tak makan banyak masa konvo anak, sebab makanan sedap2 dua meja panjang dorang susun.. tapi tgh sakit tekak.

Tiara Sapphire said...

ada buffet macam ni memang berulang amik dessert je la..hehe

mamapp said...

Happy birthday na.. Lama X makan kat hotel sedap nampak dating panggang tu

Nina Mads said...

dessert nampak sedap tp memang kena makan sikit2 kalau nk cuba semua makanan yg ada. takut tak habis mkn.

nohas said...

daging panggang + sos lada hitam...sedapnya..