Nuffnang

Monday, March 9, 2020

Whittaker's New Zealand Artisan Collection

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...


Tengahari tadi melawat Uwan di Hospital Tampin. Uwan terjatuh. Adik bongsu pun datang sini. Dia baru balik dari Auckland Sabtu lepas.


Whittaker's Artisan Collection
 5 jenis Whittaker's New Zealand Artisan Collection


Macam susunan novel kan? 100g. Harga NZ$3.50- NZ$4.50 Tak sangka dia bawa coklat-coklat yang saya minta di sini. Saya memang suruh beli coklat Whittaker's yang tiada atau yang unik. Minta 5 jenis iaitu Nelson Pear and Manuka Honey in Milk Chocolate, Fijian Ginger and Kerikeri Mandarin in Dark Chocolate,  Hawke's Bay Black Doris Plum and Roasted Almonds in Dark Chocolate, West Coast Buttermilk Caramelised White Chocolate with Gingerbread Biscuit dan Wellington Roasted Supreme Coffee. Ikutkan nak banyak lagi. Hehe. Tak tahu nak makan yang mana dulu.  3 jenis coklat gelap, 1 coklat putih dan 1 coklat susu. Nanti saya buat penceritaan rasa setiap coklat yang saya dah makan. Ini ikut lidah saya. 


57 comments:

Mell said...

Waa... bestnya NA dpt coklat Auckland... ada coklat putih... 🤤🤤🤤

Nurul Aziz said...

Betul, ingatkan novel tadi. Nurul pun suka coklat lately. Dalam peti ais mesti ade coklat.

Arenapublik said...

alhamdulillah dapat coklat hehe

NA said...

Saya takde simpan stok cuma kalau teringin memang beli banyak-banyak.

NA said...

Haha ingat nak makan coklat putih tu Dulu. Ingat nak buat review satu-satu.

NA said...

Alhamdulillah.

norhidana said...

mesti sedap tuh, lepas tu dia punya corak tu nampak lawa

NA said...

Haah macam corak batik.

ray said...

sedapnyaaaaaaaaa

Arenapublik said...

ditunggu lah review coklat satu satu xixi

NA said...

Haha belum makan lagi.

NA said...

Coklat memang sedap.

Etuza said...

bertuah dapat gif kan

NA said...

Haha. Tolong belikan, dapat apa yang nak.

Kamsiah yusoff said...

Cantik packingnya..sayang nk buka,kan..

NA said...

Memang sayang. Tak buka dan makan lagi.

Andrie Kristianto said...

Cokelat kesukaan saya tu, rasanya enak dan bikin nambah :D

Mrs. A said...

Ialah susun macam tu nampak macam buku/novel. Okay am waiting your reviews for the taste.

NA said...

Insya Allah.

NA said...

Memang dah makan tak berhenti tapi buat masa ni masih belum makan. Pandang je.

Khairul Krol said...

Ingatkan novel mula-mula😂

NA said...

Ya, kalau tengok gambar. Nanti saya tunjuk pandangan depan bungkusan coklat.

Elly Matin said...

ingatkan batik. hehe

NA said...

Macam batik, entah apa nak panggil?

Atul Hamid said...

serius ingatkan buku. rupanya coklat. sedapnya 😋😋😋

NA said...

Novel nipis.

Nina Mads said...

memang best kalau dpt makan coklat yg hanya dijual dlm negara sahaja. rasa pun unik dan limited edition sbb tak dijual worldwide

NA said...

Haah nak cuba yang unik ada di negara itu sahaja.

Azirahman said...

hmm...suka makan coklat & pantang nampak coklat..

shima jelani said...

Sib baik bukan penggemar coklat. Tapi nampak macam sedap jer :)

NA said...

Jarang dengar orang tak suka coklat.

NA said...

Asal sedap. Ada juga coklat tak berapa sedap.

mrhanafi said...

yang saya tahu Dark chocolate sedap ..rasa real

NA said...

Ingat nak makan coklat pahit ni paling akhir.

Nur Asyiqin said...

hahaha,.,.ingt novel td na.coklat rupanya,, hhuhuh.semoga Uwan cepat sembuh yee...

NA said...

Memang kertas balut tu macam kulit novel.
Amin. Terima kasih doakan.

Nadiah Suhaidi said...

Ingatkan buku tadi, rupanya coklat bila tengok dari bahagian tepi.

NA said...

Yup. Nanti tunjuk bahagian depan pula.

Ibrahim said...

anak saya suka sekali dengan cokelat sehingga gigi gerahamnya sekarang sudah banyak yang berlubang hehehe

NA said...

Wah banyak dia makan coklat.

Dewi Apriliana said...

Penampilan coklatnya cantik sekalii.
Saya belum pernah lihat yang seperti itu.
Jadi penasaran. Rasanya bagaimana yaa?

NA said...

Belum rasa. Insya Allah akan dibuat pengenalan rasa. Mungkin guna karangan bersetuju@t.bersetuju rasa sedap/tidak.

nohas said...

bestnya..suka coklat brand ni..nak pulak rasa yg unik..kena makan sikit2 ni..haha..

NA said...

Haha saya boleh tahan tak makan. Adik ipar pun cakap pasal tak makan lagi. Pertama sebab belum ambil gambar rupa depan coklat ni, kedua takut dah mula makan tak berhenti. Insya Allah makan juga nanti.

Arenapublik said...

belum ada artikel baru kah kak? hehe

NA said...

Belum. Tengah malas.

Warisan Petani said...

Entah kenapa wak tak minat apa2 makanan yang ada cokelat.

NA said...

Ada juga yang tak suka coklat.

Azhafizah MN said...

rezeki tu dapat ole oleh dari oversea.

NA said...

Alhamdulillah.

Siti Yang Menaip said...

banyak sangat yang unik2 disana..
rambang mataaaaa memilih. tapi semua perasa tu x penah cuba..
penah rasa 2 kot yang jenis artisan ni..

NA said...

Tak sabar nak baca lawatan Siti ke NZ.

dear anies said...

jauh terbang oklake?tnya... uwan mcm mn? dah ok

NA said...

Ok dah cuma dia sakit kat belikat.

Nur said...

Ooo... imported punya coklat. Patut tak pernah nampak. Uwan NA pekabo?

NA said...

Alhamdulillah sihat.

Nina Mads said...

baru tahu coklat ni dr NZ. ingatkan brand Aussie.
cantik bila disusun mcm tu.