Nuffnang

Tuesday, December 16, 2025

Kulit Labu Boleh Makan

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Pertama kali masak labu. Pertama kali juga masak labu dengan kulitnya.

Rebus labu dan kulitnya. Apabila isi labu lembut baru masak lemak labu. Tanpa daun kunyit sebab daun kunyit dah kuning ditanam.

Labu Masak Lemak (Tinggal Sedikit Ambil Gambar Waktu Malam)



Emak makan dahulu nasi maka tanya emak keras ke kulit labu. Mak kata lembut sahaja.

Sebelum ini Emak masak labu tanpa kulit tapi Emak terbaca labu boleh dimakan drngan kulitnya.

Selain itu lobak merah, kentangpun tidak payah buang kulit. Kalau saya masak untuk diri, kulit lobak merah memang tidak buangpun. Kalau kentang pula, tengok keadaan.


No comments: