Nuffnang

Saturday, January 1, 2011

Selamat Tahun 2011Assalamualaikum....

Selamat Tahun Baru. Moga tahun ini merupakan tahun yang lebih baik daripada tahun sebelum-sebelumnya. Saya baca kebanyakan blog menceritakan keseluruhan perjalanan hidup mereka. Bagi saya pula tahun 2010 tahun yang aktiviti saya buat berbeza daripada tahun lepas. Ada perubahan yang menyedihkan apabila kampungchat.com berubah menjadi bilik borak yang bebas. Saya pula pada tahun lepas kurang borak di laman sembang kerana hal-hal peribadi dan sibuk dengan aktiviri baru jadi bila masuk balik nak sembang semula ketika bulan puasa, tengok-tengok dah berbeza. Tidak disangka. Nampaknya tamatlah tempoh saya berborak di sana selama 8 tahun. Mungkin ini petanda atau titik permulaan untuk memulakan perkara lain pula. Untuk saya kembali borak semula di kc mungkin tidak kerana suasana yang menyakitkan mata untuk melihat perkataan-perkataan yang kurang elok (ada masuk nak lihat). Terpaksalah saya menggunakan platform lain untuk bersembang. Saya perasan pula selepas tidak aktif borak di laman sembang, saya aktif pula menulis di ruangan ini. InsyaAllah tahun ini saya akan kerap menulis pula.

Dijangka tahun ini merupakan tahun untuk pendidikan dan perubatan. Berita baik untuk mereka yang terlibat dalam bidang ini. Ambil kesempatan ini untuk mencari peluang dan memperoleh duit poket lebih. Hehe. Di luar bidang ini pun boleh ambil kesempatan juga kalau bijak ambil peluang ler.

Apapun saya puas hati prestasi saya pada tahun lepas. Saya akan pertingkatkan lagi dan berubah ke arah lebih positif mengikut keselesaan saya. Saya akui saya bukanlah mudah mengikut perubahan atau melakukan perubahan. Saya suka fikir satu-satu perkara secara mendalam sebelum menerima atau menolak. Ambil masa ok, saya bukanlah orang yang spontan. Jika saya menerima untuk melakukan sesuatu perkara tersebut bermakna saya akan teruskan tanpa teragak-agak atau tidak hiraukan larangan orang. Ada beberapa perkara yang saya fikirkan dengan giat ketika ini belum ada pemutus. Dah ada sesuatu untuk diberitahu, saya akan terangkan ok?
Lebih kurang seminggu pula harijadi saya. Haha, bertambah setahun umur saya. Harap-harap saya lagi matang dalam membuat keputusan.
Jumpa lagi.

No comments: