Nuffnang

Tuesday, February 1, 2011

Apa Jadi?

Assalamualaikum...

Kembali menulis semula setelah 4 hari. Bukan apa kan saya tidur banyak setelah satu hari tak dapat tidur. Sampaikan mak saya pun bertanyakan kepada adik saya,H di mana saya (mak saya tak tengok muka saya sehari suntuk). Bayangkan saya tidur, hanya bangun untuk solat dan tidak turun-turun ke dapur. Sungguh saya tak lapar tapi saya mengantuk hingga sampai pukul 11 malam baru saya bangun dan sememangnya ketika itu emak abah dah tidur. Adik saya turun tengok saya makan nasi, adik saya bertanya "Hei,what's happened?Mak tanya Na mana tak nampak muka." Haha saya duk senyum. Ya, esok pagi misi untuk menonjolkan muka kat mak. I missed her.

Satu lagi perkara ialah mengenai adik saya, M yang belajar di Volgograd. Bayangkan ketika pengeboman di Lapangan Domodedovo, adik saya dalam perjalanan ke sana! Dia telefon rumah, saya tak angkat. Nak angkat dah talian putus. Dia telefon no bimbit mak, mak tak dengar dia cakap apa. Mak suruh dia telefon balik nombor rumah. Mak abah naik atas (sebab telefon kat atas), saya ambil alih tengok tv. Tiba-tiba abah turun (macam cemas), nak buka siaran berita al-Jazeera kut. Tengok-tengok berita pengeboman. Baru tahu. GUESS WHAT? My lil bro went to Egypt! RIOT there. Nasib dia. Dia berkurung kat sana takde jalan-jalan kat Kaherah nun. Harap-harap dia dapat balik 5 Feb nanti.

Apapun perkara-perkara macam ni tak memudarkan minat saya untuk melancong. BETUL orang kata "jauh perjalanan luas pemandangan." Ada pandangan saya mengenai orang Australia atau kulit putih (Caucasian) dah berubah. Sekarang saya dah bersangka baik pada mereka. Sebelum ni, kawan-kawan saya giatkan saya dengan mereka. Saya tolak dengan tegas. Tapi lepas balik dah hilang. :) Haha.

OKlah, ikutkan masih risau. Save journey my lil bro, M. Take care.

No comments: