Nuffnang

Thursday, February 3, 2011

Saya Sangat Sensitif (SSS)Assalamualaikum...

Memang minggu lepas dan minggu ini perasaan macam naik roller-coaster. Ada teruja, takut,nak teriak, sedih dan sebagainya. Teringat saya masa saya naik Scooby Doo roller-coaster tu saya boleh menjerit kuat kerana takut. Dah kena duduk sorang-sorang. Masa naik Wild West Falls Adventure Ride menjerit juga tapi menjerit kerana teruja (dengan basah kuyup) Lepas naik Scooby-Doo tu langsung saya diam, macam jiwa saya ditarik (no soul). Diam membatu. Mak saya suruh saya naik Superman Escape, saya diam. Kalau saya naik Superman Escape tu dulu sebelum Scooby-Doo Spooky Coaster mungkin takde masalah. Memang saya nak naik Superman Escape tu dulu tapi kerana hujan lebat, operasi Superman kena berhenti dulu. Memang ikutkan Superman Escape tu lagi bahaya daripada Scooby-Doo tu. Semangat saya dah hilang lepas main Scooby-Doo tu. Gila dahla gelap dengan rasa nak terbalik.

Jadi anda boleh faham perasaan saya bila saya tahu pasal keganasan di Mesir. Sungguh, saya sangat memikirkan (kadang fikir bukan-bukan). Itu masalah saya. Terlalu memikirkan dan mood akan berubah mengikut maklumat yang saya hadapi. Saya cuba bersikap tenang dan TIDAK ENDAH tapi DALAM HATI, Allah je tahu. Saya sangat sensitif. Macam tumbuhan yang sensitif pada cahaya, air.
Kadang-kadang saya rasa baik saya tidak TAHU. Less information is GOOD for me. Maksud saya yang KURANG menyenangkan. Saya mudah GEMBIRA, mudah SEDIH, mudah SEGALANYA. OK layan gambar ini.
Keadaan ini buat saya tenang dan teruja.


Cemas dan mendebarkan aksi-aksi 'stunt'

Buat saya lapar. Coklat cair. Nyum nyum

Ni rasa macam nak baring atas rumput tu sambil guling-guling ke bawah. Serius kalau saya sorang-sorang memang saya akan buat.No comments: