Nuffnang

Thursday, June 18, 2020

Panjang Langkah

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Sejak PKPP ni dah panjang langkah ke mana-mana. Sarapan pagi di kedai, membeli barang keperluan dan vitamin, melawat orang sakit, beraya. Jadi boleh katakan hari-hari keluar rumah. Waktu tidur pun dah kembali normal. Hehe sebab itu dah kurang kekerapan tulis blog atau tukar waktu menulis. Alhamdulillah tengok keadaan sekeliling, selalu melawat Uwan. Mak kata Uwan tu seorang, sunyi  pada hari biasa jadi kitalah yang dekat dan tak sibuk melawat dia. Betul juga ketika ada kelapangan baiklah melawat selalu. Uwan pernah sahaja suruh saya tinggal dengan dia. Haha tak bolehlah saya lena terbongkang tidur atas katil sendiri. Tempat orang saya tak lena sangat tidur. Nanti mood tu ke laut sebab tak cukup tidur.

Oklah jumpa lagi. Selagi ada peluang, marilah kita berjalan dan bersilaturrahmi.


23 comments:

Syaz Rahim said...

Semoga uwan sihat sentiasa.

Done follow :)

Aisya Ismail said...

Rajinnya bfast kat luar. Semoga uwan sihat selalu ya.

Cikgu Badar said...

Dah boleh,baru panjang langkah.. semoga Uwan bertambah sihat

Khairul Krol said...

Semoga Uwan sihat selalu :)

Hans Hanis said...

hahaha
sama lah
Hans pun kalau nak tidur tempat lain kadang-kadang payah
sebab tak biasa atau rasa tak selesa
padahal tempat tu lagi cantik dari bilik Hans

Fuzy Hamid said...

semoga uwan tu sihat selalu.

mmg pun masa PKPP ni orang ramai dah back to normal tapi ttp kena pentingkan kebersihan..semoga pandemik ni terus berakhir...

Tedi interpretZZ said...

Betul tu, Tedi pun dah semakin memanjangkan langkah. Tedi follw sini.

norhidana said...

bestnya, sejak pkpp ni masih tak kesempatan jalan jauh atau balik kampung lagi sebab dah mula kerja penuh... masa nak berjalan agak terhad bila kerja lagi lah bila suami cuma cuti hari ahad je...

Abam Kie said...

panjang2 langkah pun SOP kena jaga tau? syukurlah hari ni dah boleh gi masjid utk solat jumaat...

Nurul Shahira said...

Semoga Uwan sentiasa sihat :)
Dah boleh berjalan ni, even macam restricted sebab SOP PKP, tapi kurang sikit rasa stress terkurung macam sebelum ni hehe.

Apa-apa pun, take care sentiasa tau! :)

Nor Azimah Ali said...

Seronokla dah boleh memanjangkan langkah kan, twrbuka dunia untukku..hihi

nohas said...

rasa mcm life kembali normal walaupun kena ikut SOP..semoga Uwan sihat2 selalu..

Nana Liena said...

Lepas dah PKPP ni mmg banyaklah berjalannya,setakat ni saya keluar ke tempat keperluan,macam nak beli barang rumah/barang baby. Setakat nak jalan2 window shopping tak berkenan lagi sbb nanti mesti duit habis pula. T_T

dear anies said...

semoga uwan sihat selalu

SalbiahM said...

Samalah saya pun dah panjang langkah. Cuma belum merentas negeri. Apa pun, jaga SOP tau kak. Jaga diri

NA said...

Terima kasih Sal atas teguran.

AisNy said...

Tok Wan ke tu...

NA said...

Bolehlah panggil sebegitu. Saya panggil Uwan/Wan.

Azhafizah MN said...

Sejak PKPP ni cuma keluar balik kampung, bercuti dan ke nursery je. beli barang dapur still husband pergi sendiri. Shopping pun online je. hihi Tak berapa nak panjang langkah sangat. masih memilih tempat yang tak ramai orang. risau betul sekarang ramai leka dengan sop.

Nina Mads said...

Sejak kahwin dpt lah bermesra dgn mak tok (nenek suami) walaupun uzur dan hampir pelupa. Nenek sendiri dh lama meninggal

Nina Mads said...

Sementara masih ada kelapangan elok la melawat.. nanti tak sunyi uwan

Galaksi Viral said...

Semoga semua happy happy je kak. InsyaAllah. Aamin. huhu

Nur said...

Alhamdulillah. Semoga Uwan NA sihat dan panjang umur.