Nuffnang

Thursday, December 8, 2022

Tenggelam Seminggu

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Seminggu blog ditinggalkan. Rasa penat dan kurang sihat. Majlis resepsi pengantin lelaki di rumah Pak Tam pun tidak dapat hadir pada Ahad lepas  Konon-konon hendak warna hijau pudina Tengok-tengok jadi merah jambu. Sudah saya kata susah cari warna hijau pudina untuk ramai-ramai dan saat-saat akhir. Lainlah rancang setahun macam keluarga kitorang cari warna salmon.

Ada berita kurang seronok. Belajar untuk hadam dan terima. Rasa tidak seronok tapi jika ia ditakdirkan terbaik buat saya oleh Allah. Apapun masih doa untuk tolak/tukar keputusan ini.

Oklah itu sahaja hendak bebel bagitahu mengapa senyap seminggu lebih. Ada perkara menarik kita tulis lagi dalam blog.


27 comments:

Suria Amanda said...

SA pernah kepenatan dan rasa nak hilang dari blog sekejap, tapi macam x adil plak sedangkan dah biasa update kan...walau tau diri ni bukan sesiapapun sampai perlu nak update hari- hari..hahaha...

Afzan said...

NA saya duk tertanya2 sendiri kenapa NA tak menulis di blog,apa khabar dia agaknya..
hari ni dah nampak update cepat2 click,moga dipermudahkan semuanya ye utk NA moga yg baik2 semuanya utk NA

Ujie Othman said...

Reunion saya pun mint green. Tapi saya lari tema sikit pasal tak jumpa baju yang berkenan dengan warna tersebut.

Semoga Allah beri apa yang terbaik buat NA.

Ammi said...

bila nak pakai warna pelik2 ni...mmg kena cari awal

norhidana said...

Lama akak tak menulis tapi tetap rajin BW ke rumah kami terima kasih. Moga apa jua berita yang diterima akan dipermudahkan buat akak ya. Moga akak sihat2 sja

Puan Hazel said...

Moga semuanya berjalan lancar buat NA 🤲

Kakmim said...

Tu lah lama x update... semoga dipermudahkan urusan NA

SalbiahM said...

Semoga dipermudahkn urusan. Kak NA macam saya, kalau benda tak seronok malas nak cerita dalam blog. Apa pun, saya doa kak nA dapat selesaikannya dengan izin Allah

Hanafi Abdullah said...

ksdsng-kadang hidup perlu juga ujian ..

supaya kita dapat merasakan nikmat hidup suka dan duka

dear anies said...

yg lelaki boleh terima ke NA warna pink tu?

Carneyz said...

Dulu2 buat majlis perkahwinan tak tetapkan warna baju ahli keluarga, skrg ni kena pulak cari warna sedondon semata-mata nak bagi gambar nampak cantik. Kalau semua dah sepakat tak pe. Tapi kalau sampai menimbulkan rasa tak senang dan sakit hati baiklah pengantin je yg sediakan dan hadiahkan kain utk ahli-ahli keluarga sbb yg nak gambar cantik tu pun pengantin jugak. Pendapat saya je la.

Hmm… apa berita yg tak best tu? Semoga baik2 aje NA.

Muhammad Naim Abdullah said...

sabar. semoga cepat sihat di musim tak menentu ini

NA said...

Boleh.

Syaz Rahim said...

Nanti kembali menulis lagi ya

mama sara nur @ Cik Nor said...

semoga kembali sihat ye Na, jgn lama2 menghilang

AiniHalim said...

Semoga NA cepat sembuh dan permudahkan segala urusan NA

Wak Lat said...

hidup bagai roda itukah roda kehidupan 😅😅

Abam Kie said...

semoga berita x seronok itu dapat diatasi dengan sebaik mungkin... In Shaa Allah...

Saleho said...

jaga kesehatan ya Kak
Istirahat cukup
olahraga cukup
makan makanan yang baik
biar tidak gamnpang sakit

Salina@IbuAqil said...

Semoga semuanya dipermudahkan ya..
Salam kenal dari ibu Aqil.. ;)

nona sani said...

Moga dipermudahkan urusan... Pink lg cantik..Sy haritu pun Baru cari baju sedondom tiga beranak, dah pening..ada je coral tao mengena..Hm..ini Kan pulak warna rare..mmg kena lebihhh awal sebulan lebih bagi kabor...

Cuya said...

Semoga dipermudahkan segala urusan...memang kadang2 penat kita akan berhenti menulis..mcm Cuya sendiri

Warisan Petani said...

Wak pun sama
kalau penat memang tak ngebloklah
Ngeblok untuk suka2.
Orang2 pejabat boleh ngeblok waktu kerja
Orang kebun waktu kerja hp pun tak bawa.

nohas said...

semoga dipermudahkan segala urusan NA...

fanny_dcatqueen said...

Semangaaat kak Na ❤️🤗. Apapun berita tak seronok itu, semoga nantinya bisa terganti dengan yg lebih baik. Terkadang saya pun susah nak ikhlas oleh suatu kejadian. Tapi kalo dipikir2, memang sudah ketentuan Nya, mau bilang apa 😊

Nur said...

Rehat tu, bagus untuk kita.
Harap semuanya baik-baik saja untuk NA.

mamapp said...

walau apa jua keputusannya semoga ianya terbaik buat na