Nuffnang

Wednesday, December 1, 2021

Alhamdulillah Sambungan Blog Selamat

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Lewat bersiar-siar di blog orang hari ini. Buka blog sendiri macam pelik ada kelainan.

Blog Saya Melalui Versi Mobil

Blog Saya Versi Laman Sesawang


Rupanya blog saya sudah jadi selamat. Hehe tidak tahu macam mana sudah tukar jadi status selamat. Maksudnya ada mangga di tepi nama laman. 

Laman Saya Ada Sambungan Selamat



Ingatkan semua laman blog selamat tapi ada juga blog belum dapat status 'connection is secure'.

Ada sesiapa tahu pasal ini? 


27 comments:

Azhafizah MN said...

Ohh ni sebab tukar http kepada https kan kak. Sebab tu ada mangga tu, maksudnya blog ni secure lah untuk pembaca lawat.

Azhafizah MN said...

Boleh baca sini kak
https://www.azhafizah.com/2020/12/bertukar-http-ke-https-blogspot.html

tapi macam pelik jugak akak tak usik apa apa tapi dia bertukar sendiri ye?

Bola Katok said...

Tak silap yang ni kena setting kat https dalam Blogger setting.

Ammi said...

Baru je tau.. Kalau tak cakap ammi pun x perasan

NA said...

Takde usik apa-apa.

NA said...

Oh pasal itu rupanya tukar https. Lupa Fiza pernah cerita tapi itulah akak tidak tukar.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

I see.

babYpose said...

Baru tahu ni, periksa kejap blog sebelum komen ada mangga dan https. nanti nak baca artikel Fiza..

mamapp said...

Ni ada kat setting kat blogger kan. Mungkin jadi tertukar secara auto

mrhanafi.com said...

saya kurang arif di blogspot..

kalau di Wordpress...perlu pasang plug in sahaja

norhidana said...

kalau dana lagilah tak pasan kot kak, hahhaha ni akak bagitau baru nak nengok dana punya camne

SalbiahM said...

saya pun tak berapa tahu bab ni.

Abam Kie said...

blog abe kie pun ada mangga kunci tu. rasanya dah tukar di setting dulu...

Shida Radzuan said...

Dah ok ke kak NA?

Gustyanita Pratiwi said...

syukurlah kak kalau sudah secure...^^

NA said...

OK sahaja.

Calrase Patrick said...

Cuma setting blog awak ni belum permanent untuk https. Sebab kalau masuk menggunakan http, tak redirect ke https.

NA said...

Oh ya ke? Tq beritahu tapi saya cuma taip nama blog tanpa http atau https.

Dasir Rounin said...

Kena buka setting blogspot..Tick HTTPS availability dan HTTPS redirect..

NA said...

Oh terima kasih beritahu. Kena tunggu ada mood untuk buat.

mama sara nur @ Cik Nor said...

salam disember
maaf akak lg x la taktau😁

maaf jga lama. x melawat Blog Na
masa terhad skrg kena jga moktam

Farrah MF said...

Saya kurang arif bab bab begini :)

Nina Mads said...

Kena ubah setting blog baru secure.. atas faktor keselamatan dr google

Warisan Petani said...

samalah macam pengomen lain
Wak pun tak arif pasal tu

nona sani said...

Wahhh..tapi kenapa saya bukak kat atas tu, still not secure?

EmpayarUtama said...

Dia otomatik bertukar kot. Ntah saya pun tak tau

nayfatimahrasyid said...

Tak perasan plak