Nuffnang

Thursday, May 14, 2020

Syukur: Cabaran Kesyukuran Hari 18-21

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Sambung lagi. Saya rasa kerana cabaran ni saya rajin menulis walaupun bukanlah hari-hari.

Cabaran Puasa Hari Ke-18: What invention are you grateful for?

Penemuan. Terlalu banyak untuk disyukuri. Setelah ditimbang tara, saya menghargai perkembangan internet.

Cabaran Puasa Hari Ke-19: What knowledge are you grateful for?

Pengetahuan. Macamlah saya ada pengetahuan yang luar biasa. Pengetahuan yang saya syukuri ialah jadi diri sendiri. Alhamdulillah.

Cabaran Puasa Hari Ke-20: What role model are you grateful for?

Kualiti mengambil berat dan pendengar yang baik yang ada pada adik bongsu si M. Dialah yang peka/ambil berat masalah saya. Tempat saya luahkan kemarahan dan menangis pada dia. Saya tak boleh luah pada emak tapi pada M mudah sangat. Semoga murah rezeki M! 


Nak duit raya



Cabaran Puasa Hari Ke-21: What in this Ramadan so far are you grateful for?

Buat terawih sorang-sorang. Cakap terus-terang seronok buat sorang. Suka hati nak buat pukul berapa. Selalunya buat lewat pada pukul 11 malam atau 12 pagi. Waktu ni dah hening. 

Itu sahaja. Jumpa lagi.



17 comments:

Khairul Krol said...

Tahun ni pun buat terawih sorang2..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Puan Hazel said...

Betul, Internet banyak memberi kebaikan kpd kita. Asalkan kita bijak membuat pwrtimbangan.

Nor Azimah Ali said...

Tahun ni Alhamdulillah dpt bertarawih satu keluarga, rasa bahagia je.

Warisan Petani said...

Setiap hari kita perlu bersyukur

Semut Senyum said...

Assalamualaikum. Alhamdulillah.. Bagus juga ada challenge tu, makin aktif update entri, kan. Apa pun, setiap persoalan tu, membuatkan kita berfikir dan semakin bersyukur. Terus sebarkan kebaikan.

Kak Feni said...

Alhamdulillah sentiasa bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi

Siti Yang Menaip said...

seronok ada adik bradik buat tempat kongsi luahan hati..
saya sorang saja hehe mak ayah la tempatnya =D

nohas said...

Setuju..bersyukur adanya internet, byk kegunaannya..

Postinks said...

Alhamdulillah sentiasa selalu bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi :)

Kak Wawa said...

Alhamdulillah.

Roni said...

Memang betul kak, internet memberikan banyak pengetahuan dan informasi dan sekiranya lah kita bersyukur dengan semua itu. Meskipun untuk penggunaannya hanya pada diri sendiri..

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah..bersyukur setiap hari :)

ray said...

Rindu nak terawih berjemaah ramai2 dengan kengkawan and family.

Amar Razali said...

best ade tempat untuk luah perasaan. Saya takut nak luah perasaan dekat parents takut benda yang kita luah tu tak kena then tak pasal-pasal kene marah

SalbiahM said...

Buat teraweh sorg2 kalau ngantuk boleh tido dulu.

dorsett pink said...

sedihnya Ramadhan dah nak pergi. huhu... hopefully tahun depan dapat jumpa lagi dengan Ramadhan. Ameen

Nina Mads said...

Semoga amalan di bulan ramadhan thn ni diterima allah.. harap thn depan boleh puasa secara normal kan