Nuffnang

Tuesday, September 28, 2021

Pertama

 بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...

Maaf lama tidak menulis. Blog walking pun kurang. Sebenarnya melawan ketakutan dan paranoid.

Takut apa? Takut kena suntik. Alhamdulillah semalam dapat yang pertama. Orang selepas saya tanya kenapa saya menggigil waktu dipanggil masuk bilik. Ya Allah nampak sangat rupanya walaupun berpelitup muka. Allah sahaja tahu rasa hati.

Ok itu sahaja. Tidak mahu cakap banyak-banyak selain puji Allah. Wish me luck untuk kedua. Insya Allah( saya diingatkan selalu ucap alhamdulillah dan insya Allah untuk kelancaran urusan memandangkan saya suka fikir bukan-bukan)

Jumpa lagi.

31 comments:

nohas said...

semoga dipermudahkan yg kedua..

Amie said...

Oh! Dose 1 ke NA?
Moga baik-baik saja. Tunggug Dose 2 pula ya.

Syaz Rahim said...

alhamdulillah, insyaallah tak ada apa2

Kamsiah yusoff said...

Hahaha..oppsss sori tergelak pulak..

Zhi said...

Welcome to the club.. haha.. take care ~

norhidana said...

tahniah kak dapat melawan rasa takut tu, takpe insyallah yang kedua nanti pun ok je...

Azhafizah MN said...

Akak baru dapat 1st dose vaksin ye? Semoga baik baik je. Rehat dulu kak.

mama tisya said...

mmg kalau yg takut kena suntik akan mengigil..aritu ada kwn share juga time die kena cucuk mengigil..apa2pn insya allah dipermudahkan utk 2nd dos plak

SalbiahM said...

Semoga dipermudahkan uusan. takut disuntik itu perkara biasa. saya pun sama. hanya mampu berteman zikir. Insha Allah takde apa-apa

Puan Hazel said...

Steady NA :)

Ako Retna said...

semoga yang baik baik aje NA... :)

Nour Adieb said...

Suntik sy bkh terima lg, swab? Hrmmm blh bawa gaduh

Ujie Othman said...

Alhamdulillah. Tahniah NA 👏🏽
Berjaya melawan rasa. Insya Allah Na baik2 je.

nayfatimahrasyid said...

Kita pon takut kuga kena suntik🙄
Doa yang baik baik jew🤲🤲
Kena swab pon menitis air mata 🤣

babYpose said...

Alhamdulillah, Tahniah NA, InshaAllah semua ok, moga dos ke2 dipermudahkan urusan. Aameen.

Tengku Sofia said...

InsyaAllah takde apa-apa. Take care ye

zaty ૮₍˶• . • ⑅₎ა said...

semoga dipermudahkan segala urusan awakk.. <3

Shikin Razali said...

Semoga akak dipermudahkan segala urusan, Insha Allah akak takde apa-apa..

Abam Kie said...

Jangan takut. In Shaa Allah semuanya akan selamat. Anak abe kie yg form 2 tu ok je divaksin...

Dasir Rounin said...

Takut disuntik perkara biasa.. Saya pernah nampak ada yang teriak semasa d suntik d PPV, Semoga dipermudahkan untuk dos kedua nanti.

nona sani said...

Alhamdulillah.. inshaAllah.. takda apa apa yang teruk...

NadiaJamhari said...

Saya faham perasaan awak. HAritu saya siap nangis sebab takut sangat sangat

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hahaha..
Memang begitu lah NA. Tapi kdg2 teman2 blogger berfungsi juga utk hilangkan paranoid sbb mereka tulis yg "indah2" je so far tentang baksin. Saya pun meminjam semangat mereka.

Tengku Sofia said...

Tahniah untuk dos pertama. Harap takde after effect utk vaksin tu. Semoga dipermudahkan untuk dos yg kedua nanti

Wak Lat said...

alhamdulilah.. 2nd dose bila tu 😅

NA said...

18 Oktober, insya Allah.

Ammi said...

Alhamdulillah..tu confirm gigil kuat tu sampai org lain pun perasan

dear anies said...

Insya allah NA segalanya baik2 sahaja. Jgn lupa makan Panadol sebelum suntik nnt ;-)

Nina Mads said...

In shaa Allah.. tak ada apa2. Semoga baik2 saja

Atiqah Najihah said...

Alhamdulillah, semoga dipermudahkan next suntikan ;)

Shida Radzuan said...

Alhamdulillah selesai dos satu..tunggu yg kedua pula kak NA
kak..jgn takut sgt..Inhsaa ALlah xde pape tau! moga baik2 je utk kak!