بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum...
Kali pertama saya makan ada di tulisan ini.
Puas hati sarapan pagi ini bersemangat buat mi kari. Saya tidak ikut Abah dan Emak balik kampung semalam. Jadi saya buat perancangan hendak masak apa.
Kali ini sedap ikut tekak saya. Sebelum ini buat mi kari rasa lemak dan kurang pedas dan masam. Untuk baiki rasa saya letak sos peri-peri dan perah limau purut pada ketika hendak makan. Untuk tambah tektur, saya letak saat akhir ketika api ditutup, taugeh, tomato di potong dan daun sup.
Ikutkan boleh makan 2 kali tapi tidak terasa banyak makan tadi jadi tinggal sedikit. Oklah kalau petang ini tidak cukup kena masak lauk. Sudah terfikir untik masak lauk apa.
Kesimpulan: Kalau kita beli yang sedia ada kurang apa kita suka, kita boleh tambah apa yang patut. Kali ini saya tidak letak telur rebus tapi letak beboka daging, bebola ijan dan isi ayam.

6 comments:
Tentu sedap mi kari masak sendiri
Meriah mi Na siap ada taugeh. Kena bayangkan jelah ni, Na tak letak gambar 😁
Tertunggu² gambarnya NA :)
Boleh tengok pos yang lama makan mi kari Opah kali pertama. Lebih kurang.
Boleh bayangkan rupa mi kari dengan warna oren merah menyala.
Ini beli jenama Arwaa Mi Kari Opah. Siap dibungkus mi tarik dan perencahnya.
Post a Comment