Nuffnang

Tuesday, September 20, 2011

Pos WiNaMe's Blog Ada Lagi Rupanya



Assalamualaikum...


Awal dinihari tadi (sebelum Subuh), Wina sahaja jalan-jalan kat blog yang lama Wina tak kunjung. Ni blog-blog yang terawal Wina kenal di mana Wina suka jadi pembaca senyap memang takde tinggalkan komen atau tapak kaki pun. Blog-blog yang ni pun blog peribadi yang jujur meluahkan perasaan dan tak semua orang tahu.

Lepas tu tiba-tiba teringat pada blog lama Wina yang dah tak wujud. Kalau nak tahu lebih lanjut peristiwa tu boleh klik pos ni. Blog ni blog dalam Friendster. Terkenang. Mula-mula sedih gak ingatkan blog tu dah tiada tapi gerakan hati suruh tengok kat google reader. Wina klik pada perkataan wiNaMe's blog tu Syukur Wina letak blog lama tu dalam google reader dan semua tulisan Wina sampai blog itu dibuang oleh pihak pengurusan Friendster ADA! Alhamdulillah. Terima kasih google. Wina baca balik tulisan lama-lama dan apabila baca akan terkenang kenangan ketika peristiwa tersebut dan ketika menulis.


Nak tanya anda ada ke blog yang peribadi atau blog pertama yang mana blog tu lebih kepada luahan perasaan? Masih lagi ada blog tu atau anda dah buang?


P.S: Google Reader simpan arkib pos sampai 2009 jer.


P.S.S: Walaupun pos tu dah dibuang penulis pun, google reader tetap simpan. Maka kita boleh baca. 


P.S.S.S: Tak dapat bayang kalau blog ni takde. Ada yang simpan/back-up blog sendiri tak? Macam mana anda buat?

Anda sayang blog sendiri tak?


Contoh-contoh cetakan skrin blog lama. Klik kalau nak tengok secara besar.

Nama Blog: wiNaMe's blog. Senarai tajuk pos/tulisan


Klik Pada Pos Yang Ingin Dibaca



Contoh Pos Lain


P.S.S.S.S: Kalau anda baca contoh pos lama tu lain kan cara penulisan saya dengan blog ni?  :)

4 comments:

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaaaaaa
suke la sy dgn Google
hihihihi
bagusnye akak dpt jmp blog yg akak suke bace
heeeee
syg!
syg dgn belog ni
heeee
akak..sori lmbt masuk siniii
biziiii..hehehehehe

NA said...

@Mimito: Hehe penting pos blog lama Kak Wina ada lagi.

Ezad Skytech said...

hee..ni blog pertama sy..syg kot dengan blog sy ni...(^^,)

NA said...

@Ezad: Ecece macam cinta pertama kan kiranya blog pertama tu? Hehe sapelah tak sayang.